Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

1,4 δις άνθρωποι είναι γραμμένοι στο facebook!

Ανάρπαστο το πρόγραμμα κοινωνικής δικτύωσης

Ανάρπαστο το πρόγραμμα κοινωνικής δικτύωσης

Τους 1,39 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα έφτασε το Facebook, ενώ 890 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο καθημερινά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Με βάση τα στοιχεία, οι μηνιαίοι χρήστες που χρησιμοποιούν το Facebook από κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές, έφθασαν τα 1,19 δισεκατομμύρια.

Ο αριθμός των συνολικών μηνιαίων χρηστών εμφανίζει αύξηση 13% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2013, των καθημερινών χρηστών αύξηση 18%, ενώ εκείνων που κάνουν χρήση των κινητών συσκευών αυξήθηκε ταχύτερα, με ρυθμό 26%. Το δίκτυο εξάλλου ανακοίνωσε μεγαλύτερα των αναμενομένων κέρδη (696 εκατομμύρια δολάρια) στο τελευταίο τρίμηνο του 2014, από 520 εκατομμύρια δολάρια στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Τα έσοδα (κύκλος εργασιών) έφθασαν 3,85 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 2,59 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2013. Παράλληλα, όμως, αυξήθηκαν σημαντικά κατά 87% στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι τα έξοδα, φθάνοντας τα 2,72 δισεκατομμύρια. Τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook την ίδια περίοδο πέρυσι αυξήθηκαν κατά 53%, φθάνοντας τα 3,59 δισεκατομμύρια δολάρια και, από αυτά τα έσοδα, πάνω από τα δύο τρίτα πλέον (το 69%) προέρχονται από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές.

Το δίκτυο, το οποίο γιορτάζει τα 11α γενέθλιά του φέτος, άρχισε να προσφέρει διαφημίσεις στις φορητές συσκευές μόλις το 2012 και από τότε αυτό το κομμάτι διευρύνεται συνεχώς στη συνολική «πίτα» των διαφημιστικών εσόδων του, ενώ πιο πρόσφατα εισήγαγε και τις πρώτες βιντεοδιαφημίσεις.

Πάντως, προς το παρόν, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, το Facebook έχει μερίδιο μόνο 8% στην ψηφιακή διαφημιστική αγορά, έναντι 31% της Google. Οι επενδυτές, πάντως, μάλλον αισιοδοξούν και οι μετοχές του Facebook κατά τους τελευταίους 12 μήνες έχουν ανέβει σχεδόν 40%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ