Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

To iPhone έχει σπάσει τα ταμεία!

Το iPhone 6 είναι το μεγαλύτερο κινητό της Apple, όχι μόνο από άποψη μεγέθους οθόνης αλλά και πωλήσεων.

Η Apple έχει πουλήσει 74,5 εκατομμύρια iPhone στους τελευταίους τρεις μήνες του 2014, σύμφωνα με δεδομένα της ίδιας της εταιρείας. Δηλαδή 9 εκατομμύρια περισσότερα από τα 65 εκατομμύρια iPhone που προέβλεψαν οι αναλυτές και αύξηση κατά 23,5 εκατομμύρια από την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν. Μιλάμε για άνοδο της τάξεως του 46 τοις εκατό.

Η απότομη ανοδική πορεία στις πωλήσεις των iPhone ανέβασαν τα κέρδη της Apple σε 18 εκατομμύρια δολάρια, με αύξηση 38 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, αύξηση σε εταιρικά κέρδη στην ιστορία.

Οι τελευταίοι εκείνοι μήνες του 2014 είναι το κερασάκι στην τούρτα της Apple. Η εταιρεία πούλησε 51 εκατ. iPhone στο τέλος του 2013, 48 εκατ. στο τέλος του 2012 και 37 εκατ. στο τέλος του 2011.

Η άνοδος αυτή οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στο νέο iPhone 6 και η επιτυχία του έχει να κάνει κατά ένα μέρος στην έλξη που ασκεί το μεγάλο του μέγεθος - η οθόνη του είναι 0,7 ίντσες μεγαλύτερη από την οθόνη του iPhone 5S, ενώ η οθόνη του iPhone 6 Plus είναι 1,5 ίντσες μεγαλύτερη από την οθόνη του 5S.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το iPhone 6 είναι τόσο ελκυστικό που κέρδισε τους καταναλωτές να το αγοράσουν, αντί των ανταγωνιστικών smartphone, συμπεριλαμβανομένων των Google Android συσκευών.

Μια κίνηση που βοήθησε επίσης, ήταν η επέκταση του αγοραστικού κοινού της Apple που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2014. Το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus ήταν τα πρώτα κινητά της Apple που κυκλοφόρησαν αμέσως μόλις η εταιρεία υπέγραψε την συμφωνία με την China Mobile, ανοίγοντας την πόρτα σε 700 εκατομμύρια συνδρομητές.

Πέρα από όλα αυτά, η κυκλοφορία των κινητών δεν πραγματοποιήθηκε εντελώς ομαλά. Κάποιοι κριτικοί απαξίωσαν το μοντέλο των 16GB λέγοντας πως δεν παρείχε αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Φυσικά, στα μάτια της Apple, αυτοί είναι οι πιθανοί αγοραστές του αναπόφευκτου iPhone 7.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ