Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

H Microsoft είχε 10% λιγότερα χρέη

Οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014

Οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014

H Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014, με υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα 25,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, τα κέρδη μειώθηκαν στα 5,86 δισεκατομμύρια, μειωμένα κατά 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου του 2013 ($6,5 δισ.).

Η πτώση αποδίδεται σε αναπροσαρμογή προς τα πάνω (232 εκατομμύρια) των φορολογικών υποχρεώσεων της πολυεθνικής, σχετικά με τον λογιστικό προσδιορισμό τους από την εταιρεία και τις απαλλαγές που απολαμβάνουν οι θυγατρικές της σε Ιρλανδία,  Πουέρτο Ρίκο και Σιγκαπούρη. Επίσης, αποδίδεται στην ισοτιμία του δολαρίου, αφού η εταιρεία συγκεντρώνει τα δύο τρία των εσόδων της εκτός ΗΠΑ.

Από τις καταστάσεις αποκαλύπτεται πως η εταιρεία ξόδεψε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δομικές αλλαγές μέσα σε έξι μήνες. Ο Σάτια Ναντέλα ανέλαβε τα ηνία της Microsoft τον Φεβρουάριο του 2014 και τον Απρίλιο η εταιρεία εξαγόρασε αντί 7,2 δισ. την Nokia Devices.

Τα έσοδα από τα Windows μειώθηκαν κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, αν και ο Ναντέλα αναφέρθηκε στην προοπτική των Windows 10. Η μείωση αποδόθηκε και στις μειωμένες πωλήσεις PC, εντούτοις οι επενδυτές φαίνεται πως δεν πείστηκαν και η δυσπιστία αυτή αποτυπώθηκε με την μείωση της τιμής της μετοχής της εταιρείας κατά 4 μονάδες.

Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι με την κυκλοφορία των Windows 10, το λειτουργικό της σύστημα μετατρέπεται σε υπηρεσία, δεν αναφέρθηκε όμως σε συνδρομές. Επιπλέον, δικαίωσε τις εκτιμήσεις που έφεραν την εταιρεία να διαθέτει τα Windows 10 δωρεάν, αν και πρόκειται για προσφορά περιορισμένου χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ