Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς η Apple φρέναρε τα σχέδια της Google!

Μάχη γύρω από την εφαρμογή της βιομετρικής ταυτοποίησης στα smartphones

Μάχη γύρω από την εφαρμογή της βιομετρικής ταυτοποίησης στα smartphones

Οπως ισχυρίζεται ο πρώην CEO της Motorola Mobility, Ντένις Γουντσάιντ, η Google σχεδίαζε να ενσωματώσει στο Nexus 6 αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, όμοιο με αυτόν που έχει το iPhone. Ομως η Apple της φρέναρε τα σχέδια! Πώς;

Σύμφωνα με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που πλέον ανήκει στη Lenovo, τα σχέδια της Google αναβλήθηκαν όταν η Apple εξαγόρασε τον καλύτερο προμηθευτή αυτών των αισθητήρων, εξασφαλίζοντας το προνόμιο της αποκλειστικής τους χρήσης στις συσκευές της -στο μεταξύ ενσωμάτωσε την τεχνολογία Touch ID και στο iPad Air 2.

H Apple εξαγόρασε την Authentec, εταιρεία που έχει την έδρα της στη Φλόριντα και όπως λέει ο Γουντσάιντ διαθέτει την καλύτερη τεχνογνωσία στον σχεδιασμό βιομετρικών αισθητήρων. Από τη στιγμή εκείνη, η Google δεν ήταν διατεθειμένη να συμβιβαστεί με μια άλλη, πιθανότατα όχι τόσο εξελιγμένη λύση από κάποιον άλλον προμηθευτή και έτσι το Nexus 6 προχώρησε στην παραγωγή χωρίς να ενσωματώνει αυτή τη δυνατότητα.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι εκεί, στο κέντρο της πίσω όψης της συσκευής και κάτω από την κάμερα, όπου βρίσκεται το σήμα της Motorola, στα αρχικά σχέδια είχε τοποθετηθεί ο αισθητήρας αποτυπωμάτων. Οι ισχυρισμοί του Ντένις Γουντσάιντ είναι πάντως σε ακολουθία με προηγούμενη αποκάλυψη γύρω από τις προδιαγραφές πρώιμων, δοκιμαστικών εκδόσεων του Android Lollipop (5.0) και την ενσωμάτωση λειτουργιών που είχαν να κάνουν με την ταυτοποίηση του χρήστη μέσω των δακτυλικών του αποτυπωμάτων.

Η Apple χρησιμοποιεί τη βιομετρική ταυτοποίηση στο iPhone 6 και για την έγκριση ηλεκτρονικών πληρωμών, είτε online στο App Store, είτε σε φυσικά σημεία πώλησης μέσω του ψηφιακού της πορτοφολιού, δηλαδή του Apple Pay, το οποίο είναι πιθανό να διατεθεί σύντομα και στη Βρετανία, σε συνεργασία με αγγλικές τράπεζες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Τι είπε για την αναβάθμιση από
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας