Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Google γυαλιά τέλος!

Σταμάτησε η παραγωγή λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος

Σταμάτησε η παραγωγή λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος

Σταματά η παραγωγή των έξυπνων γυαλιών η Google όμως δεν θα σταματήσει να πειραματίζεται σε νέες τεχνολογίες και αξεσουάρ. Το πρόγραμμα Explorer που είχε αναλάβει τη δημιουργία των γυαλιών φτάνει στο τέλος του και πλέον η Google θα αναθέσει σε άλλο τμήμα την έρευνα για νέα προϊόντα.

Το πρόγραμμα Explorer ξεκίνησε από τα γραφεία της Google στις ΗΠΑ το 2013 και λάνσαρε τα πρώτα γυαλιά που ήταν διαθέσιμα στην αγορά έναντι 1.500 δολαρίων για περιορισμένα αντίτυπα. Τα γυαλιά διατέθηκαν σε συγκεκριμένους προγραμματιστές προκειμένου να δημουργήσουν νέες εφαρμογές γι'αυτά όμως φαίνεται ότι η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη. Η Google στη συνέχεια διέθεσε τα γυαλιά σε όποιον τα ήθελε ενώ τα τελευταία 2 χρόνια το προϊόν δεν λανσαρίστηκε στην αγορά όπως αναμενόταν.

Η Google τελικά αποφάσισε να μην λανσάρει αλλά να σταματήσει την παραγωγή των γυαλιών κι έτσι από την επόμενη εβδομάδα σταματά την παραγωγή των γυαλιών. Η Google παραμένει δεσμευμένη στη δημιουργία έξυπνων» γυαλιών αλλά με άλλους όρους. Έρευνες αγοράς έχουν δείξει ότι αρκετοί καταναλωτές (το 43%) θα ενδιαφέρονταν να αγοράσουν «έξυπνα» γυαλιά, συνεπώς υπάρχει μια μεγάλη δυνητική αγορά όπως άλλωστε σε όλα τα έξυπνα gadget που φοριούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε ο Εισαγγελέας
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί - Τι είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του
Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε ο Εισαγγελέας