Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το κινέζικο iPhone βγαίνει στην αγορά!

Ο ιδρυτής της Xiaomi, εμφανίστηκε στο Πεκίνο με τα νέα του όπλα

Ο ιδρυτής της Xiaomi, εμφανίστηκε στο Πεκίνο με τα νέα του όπλα

Η εταιρεία-φαινόμενο από την Κίνα, που έχει καταφέρει να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones, ακολουθώντας ένα διαφορετικό online μοντέλο πωλήσεων, παρουσίασε τα δυο νέα κορυφαία μοντέλα της.

Με πρακτικές μάρκετινγκ και δυναμική που θυμίζει την Apple, η Xiaomi έκανε στο Πεκίνο τα αποκαλυπτήρια των Mi Note και Note Pro. Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Lei Jun, ως άλλος Στιβ Τζομπς, βγήκε στη σκηνή με τα νέα του όπλα, επιδιώκοντας να ανταγωνιστεί (τουλάχιστον στις αγορές της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας) τα κορυφαία μοντέλα της Apple και της Samsung.

Το Xiaomi Mi Note ενσωματώνει Full HD οθόνη 5,7 ιντσών με Gorilla Glass 3, βασική κάμερα με αισθητήρα 13 Μegapixels-f/2.0 (της Sony) και οπτικό σταθεροποιητή, τον τετραπύρηνο Snapdragon 801 στα 2,5GHz και 3 Gb RAM. Είναι dual-SIM (σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καταναλωτών στις εν λόγω αγορές) και 4G. Το κρύσταλλο που καλύπτει και τις δυο όψεις τις συσκευής είναι κυρτό στις άκρες. Το πάχος της είναι 6,95 χιλιοστά (όχι τόσο λεπτό όσο αναμενόταν). Επίσης υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων ήχου υψηλής ανάλυσης (24-bit/192KHz ), ακολουθώντας τη νέα τάση στη διανομή ψηφιακής μουσικής.

Θα είναι διαθέσιμο μέσα στο δεύτερο τρίμηνο, στα 370 δολάρια για την έκδοση των 16 Gb και 450 δολάρια για το 64αρι -αντιγράφοντας και σε αυτό τον τομέα την Apple. Το Mi Note Pro μοιράζεται κάποια κοινά χαρακτηριστικά (στις διαστάσεις και τις κάμερες), αλλά  ενσωματώνει τον τελευταίας γενιάς 8πύρηνο 64-bit Snapdragon 810. Ακόμα, η οθόνη του είναι ανάλυσης 2K (2560x1440 pixels, πυκνότητας 515 ppi), έχει 4 Gb RAM και υποστηρίζει σύνδεση σε δίκτυα LTE-Cat 9, για ταχύτητες μέχρι 450 Mbps.  Θα κυκλοφορήσει σε μια έκδοση των 64 Gb και θα κοστίζει 530 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ