Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποιοι βλέπουν πιο συχνά ερωτικά βίντεο;

Τι αποκαλύπτουν τα ετήσια στοιχεία επισκεψιμότητας σε δημοφιλές site με πορνογραφικό περιεχόμενο

Τι αποκαλύπτουν τα ετήσια στοιχεία επισκεψιμότητας σε δημοφιλές site με πορνογραφικό περιεχόμενο

Είναι αλήθεια πως η βιομηχανία του πορνό έχει συμβάλει στην ταχύτερη εξέλιξη πολλών διαδικτυακών (και όχι μόνο) τεχνολογιών και συχνά είναι η πρώτη που δαπανά μεγάλα ποσά σε νέα συστήματα, με ζητούμενο την καλύτερη και απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης.

Για παράδειγμα, πριν από μερικά χρόνια ευρωπαϊκός πάροχος πορνογραφικού περιεχομένου ήταν από τους πρώτους που επένδυσαν στη δυνατότητα προεπισκόπησης των σκηνών κατά την online προβολή ενός βίντεο, αναβαθμίζοντας τις υποδομές του. Επίσης, οι τζίροι της εν λόγω βιομηχανίας είναι τέτοιοι που κάνουν τα δεδομένα από την ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών να αξίζουν τον όγκο τους σε χρυσάφι! Σύμφωνα λοιπόν με τα ετήσια στοιχεία επισκεψιμότητας από το pornhub.com, οι κάτοχοι φορητών συσκευών της Apple βλέπουν συχνότερα πορνό από τους υπόλοιπους.

Τα στοιχεία

Παγκοσμίως το 2014, το 56% των επισκέψεων του συγκεκριμένου site προήλθε από smartphones και tablets. Το 49,9% ήταν μέσω φορητών συσκευών με Android και το 40,2% με iOS - δηλαδή ως επί το πλείστον iPhones και iPads.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι επί των πωλήσεων νέων smartphones το τρίτο τρίμηνο του 2014 το Android είχε το 84,4% της παγκόσμιας αγοράς, έναντι 11,7% του iOS, προκύπτει ότι οι κάτοχοι συσκευών της Apple επισκέπτονται πιο συχνά σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Και καθώς το 45% της συνολικής κίνησης προήλθε από smartphones και μόλις το 11% από tablets, δεν επαρκή η εξήγηση της μεγάλης απήχησης που έχει το iPad (ειδικά στην αμερικανική αγορά), αφού φαίνεται ότι πολλοί αρκούνται και στη μικρή οθόνη του iPhone – τουλάχιστον πριν από την άφιξη του 6 Plus.

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές το 83,3% των επισκέψεων προήλθε από Windows, το 11,2% από OS X και το 2,3% από Linux.

Η Ελλάδα χαμηλά στις λίστες

Κατά τα άλλα και σύμφωνα με τα insights του pornhub.com, η Ελλάδα δεν είναι μέσα στο Top-20 των χωρών που προκαλούν τη μεγαλύτερη κίνηση. Στη σχετική λίστα πρώτες και με διαφορά είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες (αυτό εν μέρη εξηγεί το υψηλό ποσοστό επισκέψεων από iOS συσκευές) και ακολουθούν η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ινδία και η Γερμανία –από τις γειτονικές μας χώρες η Ιταλία είναι έβδομη, υποχωρώντας μια θέση από το 2013. Μεταξύ των 20 πρώτων χωρών, οι Φιλιππινέζοι είχαν τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής ανά επίσκεψη, με 12 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας κατά τρία λεπτά τους Αμερικάνους. Η Βραζιλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αναλογία γυναικών (29%), με οριακά δεύτερη την Αργεντινή (28%), όταν στις ΗΠΑ το ποσοστό των επισκεπτριών πέφτει στο 15%.

Η Τουρκία εμφανίζεται να έχει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση επισκέψεων από φορητές συσκευές με +635%, ενώ όπως προκύπτει από την ανάλυση, η κίνηση πέφτει πολύ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς (-44%) και επηρεάζεται αρνητικά από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα: -42% στην Αργεντινή και -38% στη Γερμανία την ημέρα του τελικού στο Μουντιάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ