Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ευλύγιστο smartphone ετοιμάζει η Apple!

O κάτοχός της θα μπορεί να δίνει εντολές λυγίζοντας τo...

Ευρεσιτεχνία για ένα ευλύγιστο smartphone που μπορεί να καμφθεί με πολλούς τρόπους , λυγίζοντας ακόμα και στη μέση σε ορθή γωνία ή ακόμα και σε σχήμα U χωρίς να πάθει κάποια ζημιά, κατοχύρωσε η Apple.

Η υπ' αριθμόν No. 8.929.085 πατέντα έχει τίτλο «εύκαμπτες ηλεκτρονικές συσκευές» και αναφέρεται τόσο στο σώμα όσο και στα εσωτερικά εξαρτήματα της συσκευής. Σύμφωνα με το Apple Insider, είναι η πρώτη πατέντα που κατοχυρώνεται από την Apple και αφορά μια ευλύγιστη συσκευή στο σύνολό της, καθώς η εταιρεία διατηρούσε μέχρι σήμερα στην κατοχή της πατέντες μεμονομένων εύκαμπτων εξαρτημάτων.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρεται και στην έρευνα της Apple στο πεδίο δημιουργίας εύκαμπτων μπαταριών. Αυτές οι μπαταρίες θα μπορούσαν να αποτελούνται είτε από πολλαπλά άκαμπτα τμήματα που θα ενώνονται δημιουργώντας ένα εύκαμπτο στοιχείο, είτε από εύκαμπτα στρώματα εξελιγμένων υλικών. Μπορεί δε να βρουν πιο άμεσα εφαρμογή σε wearable συσκευές, όπως τα smartwatches.

Το πιο ακραίο που αναφέρεται είναι ότι η συσκευή μπορεί να ενσωματώνει ανάδραση βάση δύναμης, κάτι που σημαίνει ότι ο κάτοχός της θα μπορεί να της δίνει εντολές λυγίζοντάς την!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ