Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το walkman επιστρέφει!

Βέβαια έχει τεράστιο κόστος

Βέβαια έχει τεράστιο κόστος

Πριν από λίγο στα πλαίσια της έκθεσης ηλεκτρονικών και gadgets CES που πραγματοποιείται στο Las Vegas, η Sony παρουσίασε, σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού, την αναβίωση του ιστορικού της brand Walkman, με την μορφή του φορητού αναπαραγωγέα ψηφιακών μουσικών αρχείων υψηλής πιστότητας, Sony Walkman NW-ZX2. 

To ολοκαίνουριο καλοσχεδιασμένο Walkman, με το σώμα από αλουμίνιο, απευθύνεται στο κοινό των audiophiles που αναζητά τον ποιοτικό ήχο υψηλής πιστότητας και ανάλυσης και που είναι διαυεθιμένο να βάλει "βαθιά" το χέρι στην τσέπη, αφού το κόστος του ορίστηκε από την εταιρεία στα 1200 δολάρια, όταν θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2015. Το NW-ZX2, που σηματοδοτέι την είσοδο της εταιρείας στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό -το τελευταίο διάστημα- χώρο των φορητών συσκευών αναπαραγωγής hi-resolution ηχητικών αρχείων, όπως το Pono Player του Neil Young, διαθέτει οθόνη 4 ιντσών, τρέχει με το απαρχαιωμένο λειτουργικό Android 4,2 Jelly Bean, και υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων τύπου DSD, WAV, AIFF, FLAC, Apple Lossless και αρκετά ακόμα αρχεία ήχου και βίντεο.

Όπως υπενθυμίζει σχετικό δημοσίευμα του BBC, το αυθεντικό Walkman της Sony που αναπαρήγαγε κασέτες, ξεκίνησε να παράγεται το 1979, πούλησε 220 εκ. τεμάχια και η εταιρεία το αναβίωσε αρκετές φορές με τη μορφή του CD Walkman, του MiniDisc Walkman και του Walkman MP3 player. Η παραγωγή του αυθεντικού Walkman σταμάτησε το 2010 λόγω χαμηλών πωλήσεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ