Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

"Έσπασε" με ευκολία το δακτυλικό αποτύπωμα του Samsung S5!

Η εταιρεία SRLabs αποδεικνύει μέσω βίντεο ότι είναι διάτρητο το σύστημα του fingerprint που λανσάρουν οι μεγάλες εταιρείες...

Φαίνεται ότι στη Samsung δεν έμαθαν από το λάθος της Apple… Μία γερμανική εταιρεία, η SRLabs, που το περασμένο έτος «χάκαρε» το δακτυλικό αποτύπωμα του iPhone 5S, έρχεται φέτος να κάνει το ίδιο και για το Samsung Galaxy S5, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που χρησιμοποίησε και πέρσι προκειμένου να παρακάμψει την ασφάλεια του δακτυλικού αποτυπώματος της Apple.

Η SRLabs δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ότι η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων του Samsung S5 μπορεί να σπάσει εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα καλούπι το οποίο, σύμφωνα πάντα με την  εταιρεία, δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, η εφαρμογή του scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Galaxy S5 είναι χειρότερης ποιότητας από αυτό το iPhone 5S, αφού οι η Apple απαιτεί κωδικό πρόσβασης μετά από κάθε επανεκκίνηση σε αντίθεση με το Samsung Galaxy S5 στο οποίο οι χρήστες μπορούν να κάνουν όσες προσπάθειες θέλουν για να ενεργοποιήσουν το κινητό, ενώ και κατά την επανεκκίνηση δεν κλειδώνει τη δυνατότητα σάρωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το πιο σημαντικό στοιχείο πάντως που η SRLabs τονίζει και στο βίντεο είναι ότι ένας εισβολέας μπορεί, «σπάζοντας» την αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή του Paypal στο τηλέφωνο και να με ευκολία να κλέψει χρήματα.

Τέλος η SRLabs έγραψε ότι η τεχνολογία έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει πριν να μπορέσει να θεωρηθεί ασφαλής μία τέτοια εφαρμογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της
Η 17χρονη αδερφή της σωριάστηκε λιπόθυμη – Συνελήφθη η μικρότερη αδερφή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία
Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της