Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα ρομπότ γράφουν στην εφημερίδα L.A. Times!

H εφημερίδα LA Times ήταν το πρώτο μέσο που ανέφερε το μέτριο σεισμό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες. Και το κείμενο έκλεινε με τη φράση «αυτή η ανάρτηση δημιουργήθηκε από αλγόριθμο». Οι LA Times, πρωτοπόρος των αυτοματοποιημένων ειδήσεων, χρησιμοποιούν ρομπότ λογισμικού που αναλαμβάνουν να παρακολουθούν στοιχεία για σεισμούς και ανθρωποκτονίες και να αναφέρουν τα σημαντικότερα περιστατικά.

Στην περίπτωση σεισμών, αναφέρει το Slate, ο αλγόριθμος που ανέπτυξε ο δημοσιογράφος Κεν Σουένκε παρακολουθεί τις ενημερώσεις της γεωλογικής υπηρεσίας USGS. Σε περίπτωση που το μέγεθος του σεισμού υπερβαίνει ένα προκαθορισμένο όριο, το πρόγραμμα αντλεί τα σημαντικότερα δεδομένα και τα εισάγει σε μια έτοιμη μήτρα κειμένου. Το άρθρο εισάγεται τελικά στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της εφημερίδας και περιμένει τον έλεγχο και τη δημοσίευσή του από τον αρμόδιο δημοσιογράφο.

«Ρηχός σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας πέντε μίλια από το Γουέστγουντ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τη γεωλογική υπηρεσία USGS. Η δόνηση συνέβη στις 6.25 πμ ώρα Ειρηνικού σε βάθος 5,0 μιλίων» έγραψε το ρομπότ.

Το ρεπορτάζ ήταν ήδη έτοιμο όταν ο Σουένκε ξύπνησε από το σεισμό και σηκώθηκε για να πάει στον υπολογιστή του. Έριξε μια ματιά και πάτησε «δημοσίευση», μόλις τρία λεπτά μετά τη δόνηση. Η ταχύτητα στην ενημέρωση είναι εξάλλου ο λόγος που η εφημερίδα στρέφεται στα ρομπότ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός