Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιατί το καλοκαίρι ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το σεξ;

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του φλερτ, του σεξ και των νέων γνωριμιών...

Έρευνες έχουν δείξει ότι κατά την περίοδο του καλοκαιριού η πλειοψηφία των ανθρώπων δείχνει ένα πιο έντονο ενδιαφέρον για το σεξ. Παρατηρήθηκε ότι κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο υπάρχει αυξημένη αναζήτηση για σεξ τόσο στην πραγματική ζωή (περισσότερη διάθεση για φλερτ και νέες γνωριμίες), όσο και στην καθημερινή ενασχόληση στο Διαδίκτυο (ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια είδαν μια αύξηση στην αναζήτηση των λέξεων «σεξ» και «πορνό» κατά τους μήνες αυτούς που ξεπερνάει το +20% σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο).

Το γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό δεν είναι απολύτως σαφές. Αλλά τα ευρήματα των ερευνών υποδεικνύουν κάποιους πολύ συγκεκριμένους παράγοντες που σίγουρα παίζουν βασικό ρόλο.

  • Ένας πρωταρχικός και σημαντικός παράγοντας είναι οτι οι περισσότεροι άνθρωποι κατά τους μήνες αυτούς διαθέτουν πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ότι τις υπόλοιπες περιόδους του χρόνου.
  • Ένας δεύτερος λόγος είναι οτι αυξάνεται την περίοδο αυτή η ανάγκη μας να συναναστραφούμε με πολύ περισσότερο κόσμο γενικά, να βρεθούμε σε παρέες και να διασκεδάσουμε, πράγμα που υποσυνείδητα αυξάνει και την σεξουαλική μας δραστηριότητα καθώς και την ανάγκη μας για αυτήν.
  • Ένας τρίτος λόγος είναι το ντύσιμό μας. Ξεφεύγοντας από τα βαριά ρούχα του χειμώνα ερχόμαστε πιο κοντά στην προσωπική μας φύση και αυτό οδηγεί στο να λειτουργούμε περισσότερο ή πιο εύκολα με το ενστικτώδες κομμάτι του εαυτού μας (στο οποίο περιλαμβάνεται και η γενετήσια ορμή).
  • Τέλος έχει παρατηρηθεί μια σαφής αλλαγή τον ορμονών αλλά και της ποιότητας του σπέρματος στον άνδρα που σχετίζεται άμεσα με τις αλλαγές στην συμπεριφορά μας και σίγουρα σχετίζονται οι ετήσιες αυτές διακυμάνσεις με την διάθεσή μας για σεξ.

Πηγή: doctornow.gr | Γράφει ο Μερσινιάς Θωμάς ,Κλινικός Ψυχολόγος MSc

(* Η έρευνα συνολικά κι αναλυτικά στο Archives of Sexual Behavior 7-2012)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ