Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένα πανέμορφο γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο!

Δείτε το σπίτι που «ζει» αρμονικά με τη φύση

Εντυπωσιακή ήταν η απάντηση του Καζάκου αρχιτέκτονα Αϊμπέκ Αλμάσοφ στην απορία «κι αν σταματούσαμε να κόβουμε τα δέντρα κι αντί γι' αυτό χτίζαμε σπίτια γύρω τους;».

Οι περισσότεροι από μας θα θεωρούσαν ότι αυτό σημαίνει να χτίζουμε σπίτια ανάμεσα στα δέντρα, αφήνοντας τη φύση άθικτη. Η λύση του αρχιτέκτονα από το Καζακστάν είναι ένα βήμα πιο πέρα.

«Πριν δυο χρόνια, σχεδίασα αυτό το σπίτι, το οποίο είναι αβλαβές και όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση. Σέβομαι τη φύση, μας τρέφει κι εμείς την καταστρέφουμε. Αναζητούσα μια λύση που θα συντελούσε μελλοντικά στο να αποφύγουμε την καταστροφή των δασών, θέλουμε να ζήσουμε αρμονικά μαζί τους. Έτσι δημιούργησα ένα γυάλινο κυλινδρικό σπίτι γύρω από ένα δέντρο» δήλωσε ο Αϊμπέκ Αλμάσοφ στο Bored Panda.

Το όνειρο του αρχιτέκτονα από το γραφείο A. Masow Architects (η μακέτα από το mascow.com)έμοιαζε να οδηγείται προς ναυάγιο, καθώς οι επενδυτές που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον, το απέσυραν. Για καλή όμως τύχη του Αλμάσοφ (αλλά και δική μας) ενδιαφέρεται κατασκευαστής υάλινων πινάκων και πινάκων φωτοβολταϊκών συστοιχιών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ