Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τζίντζερ: Τα 7 οφέλη του στην υγεία του οργανισμού

Το μπαχαρικό αυτό έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες

Tα οφέλη του τζίντζερ για την υγεία γίνονται όλο και πιο αναγωρίσιμα από τη Δυτική Ιατρική. Το μπαχαρικό αυτό έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη ρίζα του.

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομένης ρίζας τζίντζερ έχει 80 θερμίδες, λιγότερα από 18 γραμμάρια υδατανθράκων και περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Έχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα όπως σίδηρο, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, αποξηραμένο, αποφλοιωμένο ή σαν λάδι, τσιπς ή χυμό. Δείτε παρακάτω, επτά από τα πολλά οφέλη του τζίντζερ στην υγεία του οργανισμού.

Μειώνει το φούσκωμα. Ανακουφίζει από εντερικά προβλήματα χάρη στο πεπτικό του ένζυμο που ονομάζεται zingbibain και βοηθά το σώμα να διασπά τις πρωτεΐνες.

Το τζίντζερ, λόγω των πολλών βιοδραστικών του ιδιοτήτων, μπορεί να μειώσει το αίσθημα της ναυτίας και να ανακουφίσει το στομάχι.

Βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Σύμφωνα με έρευνες, είναι πολύ αποτελεσματικό κατά του συγκυτιακού ιού (HRSV), μιας κοινής αιτίας των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Μειώνει τις κράμπες περιόδου. Σύμφωνα με μελέτες, το τζίντζερ είναι εξίσου αποτελεσματικό με κοινά παυσίπονα για την ανακούφιση από τις επώδυνες περιόδους στη γυναίκα.

Καταπολεμά τη φλεγμονή. Ως αντιοξειδωτικό, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, ενώ μπορεί να μειώσει και τα συμπτώματα ακαμψίας και πόνου στα άτομα με οστεοαρθρίτιδα.

Προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του στο έντερο, μπορεί να βοηθήσει πολύ όσους έχουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς έχει λίγες θερμίδες και έχει την ιδιότητα να αφήνει μια αίσθηση κορεσμού στο στομάχι για αρκετή ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ