Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από το αίμα - Πως μας ωφελούν

Οι τοξίνες στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας

Το αίμα αποτελεί το 7% του βάρους του ανθρώπινου σώματος και ανάμεσα στις άλλες λειτουργίες που επιτελεί, μεταφέρει θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, ορμόνες, θερμότητα και οξυγόνο στους ιστούς και απομακρύνει άχρηστες ουσίες που παράγονται κατά τον μεταβολισμό.

Είναι λοιπόν σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο. Οι τοξίνες στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα, τα νεφρά και το συκώτι, αλλά και διαταραχές αίματος.

Μία διατροφή αποτοξίνωσης, πρέπει να περιλαμβάνει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην εξάλειψη των τοξινών από τον οργανισμό. Δείτε κάποιες από αυτές:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Αποτελούν καλή πηγή σιδήρου, αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Βάλτε στη διατροφή σας σπανάκι, κέιλ, μαρούλι. Είναι καλύτερο να τα καταναλώνετε φρέσκα σε σαλάτα. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αυξάνουν τα ένζυμα, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση του αίματος και μειώνουν την πιθανότητα μόλυνσης.

Νερό με λεμόνι ή / και αγγούρι: Το νερό είναι γενικά πολύ σημαντικό για τον καθαρισμό του αίματος και πρέπει να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα καθημερινά. Η προσθήκη λεμονιού ή αγγουριών κάνει το νερό πιο υγιεινό και πιο γευστικό. Τόσο το λεμόνι όσο και το αγγούρι βοηθούν επίσης στην πέψη, η οποία αποτελεί το «κλειδί» σε όλες τις δίαιτες αποτοξίνωσης. Απλά προσθέστε λίγα κομμάτια λεμονιού και αγγουριού στο νερό σας ή πίνετε κάθε πρωί χλιαρό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού.

Αβοκάντο: Είναι πολύ πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την πέψη και καταπολεμούν τη φλεγμονή. Είναι προτιμότερο να το τρώτε ωμό και όχι μαγειρεμένο, καθώς η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει τα ωμέγα-3 αλλά και τη γεύση του.

Σταυρανθή λαχανικά: Ο μακρύς κατάλογος με τα οφέλη που έχουν τα σταυρανθή λαχανικά για την υγεία, περιλαμβάνει και την αποτοξίνωση του αίματος. Μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών και λάχανο, έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών ασθενειών, όπως του καρκίνου.

Φρέσκα φρούτα: Προσπαθείτε να καταναλώνετε τουλάχιστον τρεις μερίδες φρέσκων φρούτων καθημερινά. Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πηκτίνη. Είναι προτιμότερο να τρώτε φρούτα εποχής. Θα σας βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του αίματος, ενώ λόγω της περιεκτικότητάς τους σε νερό, ενυδατώνουν τον οργανισμό.

Πηγή: powerofpositivity.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ