Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ύπνος το καλοκαίρι: Έξι tips για να κοιμηθείτε άνετα παρά τη ζέστη!

Αν δεν σας αρέσει ο κλιματισμός και οι ανεμιστήρες

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του έναν αέρα χαλάρωσης και ανανέωσης, για πολλούς όμως είναι και η εποχή που δυσκολεύονται να κοιμηθούν λόγω της ζέστης.

Αν το κλιματιστικό και ο ανεμιστήρας δεν αποτελούν επιλογή, δείτε μερικά απλά tips για να κάνετε τα καλοκαιρινά σας βράδια πιο δροσερά και ξεκούραστα.

1. Βάλτε τη μαξιλαροθήκη στην κατάψυξη: Για να απολαύσετε έναν καλό ύπνο, ο εγκέφαλος πρέπει να έχει ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία από το υπόλοιπο σώμα. Για να το πετύχετε, βάλτε τη μαξιλαροθήκη σας στην κατάψυξη για μερικά λεπτά πριν ξαπλώσετε.

2. Επιλέξτε βαμβακερές πιτζάμες: Τα βαμβακερά υφάσματα «αναπνέουν» καλύτερα κι έτσι βοηθούν να εξατμιστεί ο ιδρώτας από το σώμα. Ιδανικά, θα πρέπει και τα σεντόνια να είναι 100% βαμβακερά.

3. Μην ανοίγετε τα παράθυρα: Κατά τη διάρκεια της ημέρας κρατήστε τα παράθυρα του σπιτιού κλειστά και τις κουρτίνες τραβηγμένες για να αποφύγετε την άνοδο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού.

4. Επιλέξτε το κατάλληλο βραδινό: Αποφύγετε τα πικάντικα γεύματα και το αλκοόλ τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ξαπλώσετε και προτιμήστε ένα ελαφρύ και υγιεινό σνακ για το βραδινό σας γεύμα.

5. Γυμναστείτε το πρωί: Δώστε στο σώμα σας τον χρόνο που χρειάζεται για να ρυθμίσει κατάλληλα την εσωτερική του θερμοκρασία αποφεύγοντας τη γυμναστική και άλλες κοπιαστικές δραστηριότητες λίγες ώρες πριν τον ύπνο.

6. Κοιμηθείτε μόνοι: Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ρομαντικό να διώξετε το ταίρι σας από την κρεβατοκάμαρα, θα σας βοηθήσει όμως να κρατήσετε σε χαμηλότερα επίπεδα τη θερμοκρασία του δωματίου και δη του κρεβατιού.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι