Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Οι δήμοι με κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

Δεκαεννέα τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

Στα δεκαεννέα ανέρχονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία. Από αυτά, τα 15 αφορούν περιπτώσεις με εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα υπόλοιπα 4 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί από ένα κρούσμα στους Δήμους Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Βόλβης, Δέλτα, Βέροιας και Παιονίας, δύο κρούσματα στου Δήμους Θεσσαλονίκης, από τρία κρούσματα στους Δήμους Αλεξάνδρειας και Πέλλας και πέντε κρούσματα στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

3 νεκροί μέχρι τώρα σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε τουλάχιστον τρεις ανέρχονται οι νεκροί από φετινά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, με όλα τα θύματα να ήταν ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών.

Δεκαέξι ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, με τέσσερις να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 60 κρούσματα, εκ των οποίων τα 48 έχουν εμφανίσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύμπτωμα. Τα υπόλοιπα 12 είχαν πιο ήπιες εκδηλώσεις, εμφανίζοντας απλώς πυρετό.

Μακράν ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών έχει καταγραφεί στην δυτική Αττική, και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μεγάρων, όπου έχουν εντοπισθεί 14 κρούσματα. Ακόμα οκτώ περιπτώσεις έχουν διαπιστωθεί στην Ελευσίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ