Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μικρή αύξηση στους δότες οργάνων στην Ελλάδα από το 2015

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Μικρή αύξηση στον αριθμό των δοτών οργάνων σώματος καταγράφεται στην Ελλάδα, την τελευταία διετία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων, το 2015 είχαμε συνολικά 39 δότες, το 2016 51 δότες και για το 2017 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 55 δότες οργάνων.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του ΕΟΜ και διευθυντής Εντατικής Θεραπείας, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, «η μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων αποτελεί ένα μεγάλο άλμα αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτή την προσφορά μπορούν να έχουν καλύτερη ζωή και να σωθούν μέχρι και 20 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης. 

Ας δώσουμε μια ευκαιρία, μέσα από την δωρεά, στους συνανθρώπους μας να ζήσουν καλύτερα. Με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων, την 1η Νοεμβρίου, θα ήθελα να ευχαριστήσουμε όλες τις οικογένειες που βρήκαν την δύναμη να κάνουν αυτό το άλμα αγάπης υπερβαίνοντας την οδύνη για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Χάρη στη πράξη τους αυτή έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ