16

AUG
2018

Πώς να καθαρίσετε τα έντερα για την Μαγειρίτσα του Πάσχα

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά τα έντερα – Κίνδυνος δηλητηρίασης

23 Apr 201611.37

Το Ελληνικό Πάσχα χαρακτηρίζεται από πολλές γαστριμαργικές απολαύσεις. Μία από αυτές είναι και η παραδοσιακή μαγειρίτσα που τρώμε στο οικογενειακό τραπέζι το βράδυ του Μ. Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα, εκτός από την συκωταριά, περιέχει και έντερα. Εκεί ακριβώς έγκειται και ο κίνδυνος δηλητηρίασης. Τα έντερα που δεν είναι σωστά και επαρκώς καθαρισμένα, μπορεί να... χαλάσουν το τραπέζι και την οικογενειακή συνεύρεση του Πάσχα.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, για να αποφύγουμε την όποια δηλητηρίαση να έχουμε πλύνει καλά και σχολαστικά τα έντερα στην μαγειρίτσα, πριν την μαγειρέψουμε. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που κατανάλωσαν μαγειρίτσα, η οποία δεν είχε πλυθεί καλά, και έπαθαν δηλητηρίαση.

Το καθάρισμα στα έντερα είναι πραγματικά μεγάλος μπελάς, αλλά αξίζει να γίνει σχολαστικά και τέλεια. Ο πιο γνωστός τρόπος για να το κάνουμε πριν μαγειρέψουμε την μαγειρίτσα είναι και ο παραδοσιακός:

Δηλαδή με άφθονο τρεχούμενο νερό πλένουμε πρώτα τα έντερα εξωτερικά. Στη συνέχεια, γεμίζουμε το έντερο με νερό και το σπρώχνουμε με το χέρι μέχρι να βγει το νερό από την άλλη άκρη. Το νερό θα παρασύρει τις ακαθαρσίες από το εσωτερικό. Η διαδικασία αυτή του εσωτερικού καθαρισμού θα πρέπει να επαναληφθεί 3 και 4 φορές γιατί με την πρώτη, όλο και κάτι θα παραμείνει. Στη συνέχεια τα καθαρά έντερα τα βάζουμε σε ένα τάπερ με ξύδι και λεμόνι και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να τα μαγειρέψουμε.

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσουμε τα έντερα στην μαγειρίτσα, είναι με ένα ξυλάκι (πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν και ένα στυλό) που θα μας βοηθήσει να γυρίσουμε το εσωτερικό του εντέρου ανάποδα (δηλαδή το μέσα-έξω). Η διαδικασία αυτή, απαιτεί ηρεμία και αρκετό χρόνο, γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα να γυρίσετε τα έντερα πόντο – πόντο. Μόλις γίνει αυτό, τα πλένετε πάλι με άφθονο νερό και ξύδι, πολλές φορές.

Ο τρίτος τρόπος που είναι μάλλον και ο πιο γρήγορος, είναι ο εξής: Πιάνουμε την άκρη από το έντερο και με ένα ψαλίδι το κόβουμε σε ολόκληρο το μήκος του, μέχρι την άλλη άκρη. Το εσωτερικό του, είναι πλέον με ευκολία, στη διάθεση μας για να το καθαρίσουμε και να το πλύνουμε με άφθονο νερό, ξύδι και λεμόνι.

Πηγή: Iatropedia.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(2)

Με αυτά τα ποτά δεν θα κάνεις ποτέ... μπάκα!

Wellness Tips03 Jun 201822.58

Και ποια είναι τα χειρότερα θερμιδικά ποτά

Ρούχα που ξέβαψαν στο πλυντήριο; Δείτε πώς θα τα σώσετε!

Wellness Tips04 Mar 201720.51

Με δύο εύκολους και γρήγορους τρόπους 

10 απλοί τρόποι για να κάψετε το λίπος

Wellness Tips20 Aug 201615.42

Δείτε πως μπορείτε να "εξαφανίσετε" το περιττό λίπος

15 τρόποι να χάσετε βάρος στο γραφείο!

Wellness Tips21 May 201612.38

Ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι άνθρωποι δεν κάθονταν τόσο!

Γιατί δεν πρέπει να πετάς αυτά τα σακουλάκια; Δες 7 πρακτικές χρήσεις τους!

Wellness Tips03 May 201614.52

Πώς θα αξιοποιήσεις τα σακουλάκια από συσκευασίες

10 τροφές που καίνε το λίπος της κοιλιάς!

Wellness Tips03 May 201611.38

Ενόψει καλοκαιριού δείτε τις 10 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους

Τι να κάνεις με τα αυγά του Πάσχα που σου περίσσεψαν!

Wellness Tips02 May 201616.54

Ιδέες για τα πασχαλινά αυγά που έμειναν 

Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα

Wellness Tips28 Apr 201619.16

Το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα 

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά τα έντερα – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Wellness Tips23 Apr 201611.37

Πώς να καθαρίσετε τα έντερα για την Μαγειρίτσα του Πάσχα 

Πώς θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι σας;

Wellness Tips03 Apr 201616.04

Ένα πρακτικό «κόλπο» σε γλιτώνει από τα μυρμήγκια στο σπίτι




© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία