Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς θα καθαρίσετε το νεροχύτη σας από άλατα με ένα σπιτικό υλικό (Video)

Μία πολύ απλή, σπιτική λύση, για να απομακρύνετε οριστικά τα άλατα

Αυτά τα άλατα καμιά φορά, αν δεν καθαριστούν άμεσα, συσσωρεύονται, σκληραίνουν και γίνονται “παγίδα” και για άλλες βρωμιές. Το αποτέλεσμα είναι ένας νεροχύτης που είναι ανθυγιεινός και αποκρουστικός στην όψη.

Υπάρχει όμως μία πολύ απλή, σπιτική λύση, για να απομακρύνετε οριστικά τα άλατα από κάθε νεροχύτη στο σπίτι σας: το λευκό ξύδι! Δείτε πώς γίνεται:

  • Ρίχνουμε το ξίδι σε ένα μπολ και βυθίζουμε ένα πανί σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης είναι τελείως στεγνός για τη διαδικασία αυτή, επειδή δεν θέλετε το νερό να αραιώσει την επίδραση του ξυδιού.
  • Πάρτε το εμποτισμένο πανί και τυλίξτε το γύρω από τη βρύση και γύρω από όλα τα σημεία με άλατα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά πανιά και να τα εφαρμόσετε όλα την ίδια στιγμή ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ακριβώς πανί σταδιακά.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλα τα μέρη με άλατα και στη συνέχεια ρίξτε λίγο περισσότερο ξύδι πάνω στο ύφασμα, για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά εμποτισμένο.
  • Αφήστε το πανί για μια ώρα περίπου και στη συνέχεια αφαιρέστε το.
  • Πάρτε ένα σφουγγάρι κουζίνας και χρησιμοποιήστε το πράσινο μέρος για να τρίψετε γύρω από τις ρωγμές και τις εγκοπές.
  • Αν ο νεροχύτης σας είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μια φορά, για να αφαιρέσετε τους πιο δύσκολους λεκέδες.
  • Αφού τελειώσετε στεγνώστε το νεροχύτη.

Δείτε τη διαδικασία και στο παρακάτω βίντεο

Πηγή: iatropedia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»