Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κάντε τη γυμναστική σας ακόμη και στο γραφείο!

Έλλειψη χρόνου; Εύκολες ασκήσεις που μπορούν να γίνουν και στο χώρο εργασίας

Αν ανήκετε στην… δική μου συνομοταξία ανθρώπων θα ορκιζόσασταν πως αν είχατε περισσότερο χρόνο θα γυμναζόσασταν καθημερινά. Βεβαίως, και εσείς και εγώ, γνωρίζουμε καλά πως πρόκειται για μία χίμαιρα, την οποία πλέον μπορείς να… κυνηγήσεις ακόμη και στο γραφείο!

Είναι ευρέως γνωστό πως η καθιστική ζωή όχι μόνο οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους αλλά θέτει σε κίνδυνο και την υγεία μας. Έτσι, ψάξαμε και βρίσκεαμε ορισμένες εύκολες ασκήσεις για να κάνουμε στο γραφείο.

Τόνωση γοφών

Για να γυμνάσετε τους γοφούς σας δοκιμάστε αυτό το διακριτικό τέντωμα. Ενώ είστε καθισμένοι στο γραφείο σας με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια στο πάτωμα, βάλτε τον έναν αστράγαλο στην αντίθετη γάμπα, έτσι ώστε το κάτω μέρος του σώματος σας να σχηματίζει τον αριθμό 4. Εκπνεύστε καθώς σκύβετε προς τα μπρος πάνω από τα πόδια σας έχοντας την πλάτη σας τεντωμένη. Δοκιμάστε τις αναπνοές και πιέσεις για τρεις φορές κι έπειτα αλλάξτε πόδι.

Δεν θα μπορούσε να λείπει

Τα push-ups είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά της. Ο μόνος εξοπλισμός που απαιτείται είναι μια… επίπεδη επιφάνεια-και δεν χρειάζεται να είναι οριζόντια. Μπορείτε να κάνετε push-ups με τα χέρια σας στον τοίχο (της τουαλέτας στη δουλειά σας π.χ.) αντί στο πάτωμα, γεγονός που τα καθιστά πιο εύκολα. Καλό θα ήταν να κάνετε 10 με 15 την ημέρα.

«Ξυπνήστε» τα πόδια σας

Η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει κακή κυκλοφορία του αίματος. Το αίμα πηγαίνει προς τα κάτω, πρήζοντας τους αστραγάλους σας και προκαλώντας φλεβίτιδες. Μια κίνηση όμως των μυών των κάτω άκρων μπορεί να τροφοδοτήσει με περισσότερο αίμα την καρδιά, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλο. Δοκιμάστε την εξής απλή άσκηση: Περίπου μία φορά την ώρα σηκώστε τα πόδια σας οριζόντια ενώ κάθεστε για 45 δευτερόλεπτα (μέχρι να διαβάσετε το e-mail σας). Αν φοράτε ψηλοτάκουνα δοκιμάστε, πέρα από την παραπάνω άσκηση, το εξής: τεντώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας και γράψτε την αλφάβητο νοητά. Με αυτό τον τρόπο ξεπιάνεστε και ξεκουράζετε τους αστράγαλους σας και κατ' επέκταση τα γόνατα.

Τεντωμένα χέρια

Γνωρίζετε ότι ο πόνος στον αυχένα προέρχεται από την κακή στάση που έχουμε πάνω από το πληκτρολόγιο; Προσπαθήστε να τεντώστε τα χέρια σας ψηλά και στη συνέχεια να τα φέρετε μπροστά. Προσπαθήστε να το επαναλαμβάνετε κάθε 20 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ