Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η στιγμή της έκρηξης στις Βρυξέλλες – Ήταν βομβιστής αυτοκτονίας; (Video)

Τουλάχιστον 13 οι νεκροί και 35 οι τραυματίες από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ σ

τους 13 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών και στους 35 τον αντίστοιχο των σοβαρά τραυματιών από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλώντο βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT.

Κατά το ίδιο δίκτυο, επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, χωρίς προς το παρόν να έχει γίνει γνωστό ποια πηγή επικαλείται.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει στο γραφείο ή στο σπίτι μετά και την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες κοντά στα γραφεία της.

Το φλαμανδικό βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT μεταδίδει πως οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών επρόκειτο για έργο τρομοκράτη αυτοκτονίας. Όπως προσθέτει το Belga, πριν τις εκρήξεις, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγή του γαλλικού αεροδρόμιου.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο RTBF, έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ στις Βρυξέλλες, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελγική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις αρχές, κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον λογαριασμό twitter του αεροδρομίου.

"Μην έρχεστε στο αεροδρόμιο - το αεροδρόμιο εκκενώνεται. Αποφύγετε την περιοχή του αεροδρομίου. Οι πτήσεις έχουν ματαιωθεί", σημειώνεται στον λογαριασμό στο Twitter.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πήγες να βρεις τη μαμά;»: Συγκλονίζει η αδερφή 34χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον 34χρονο που έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το Λευκό Πύργο
«Πήγες να βρεις τη μαμά;»: Συγκλονίζει η αδερφή 34χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
«Είμαι και ηγέτης και για μπίρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τον Παπανώτα και τον Τσίπρα
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)