Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τρόμος στις Βρυξέλλες: Εκρήξεις και νεκροί στο αεροδρόμιο (video)

Πληροφορίες για τουλάχιστον 17 νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί από το πρωί στις Βρυξέλλες, μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Ζάβεντεμ.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν ταυτόχρονα στις 8 το πρωί (ώρα Βρυξελλών) στο γκισέ των Αμερικανικών Αερογραμμών στην αίθουσα αναχωρήσεων. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 17.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, δευτερόλεπτα πριν τις εκρήξεις υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Επί τους παρόντος τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν διαπιστωθεί, αλλά όλα δείχνουν σε τρομοκρατικό χτύπημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί και σε άλλα σημεία του αεροδρομίου, ενώ το γεγονός ότι οι εκρήξεις έγιναν στην αίθουσα αναχωρήσεων δείχνει ένα πολύ μεγάλο κενό στην ασφάλεια του αεροδρομίου και, μάλιστα, σε εποχή που τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα καθώς υπήρχε «συναγερμός» για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος. Άλλωστε, ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη χώρα του βασικού καταζητούμενου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Το αεροδρόμιο εκκενώνεται και οι πτήσεις από και προς σε αυτό ακυρώθηκαν μέχρι νεωτέρας. Παράλληλα, σταμάτησε και η σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις». «Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ