Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος με ρατσιστική επίθεση σε γυναίκα σε πτήση της Ryanair (Video)

Τι αναφέρει η εταιρεία για το βίντεο που έγινε viral

Ένα βίντεο όπου καταγράφεται ο διαπληκτισμός με ρατσιστικά κίνητρα μεταξύ δύο επιβατών σε αεροσκάφος της Ryanair που εκτελεί την πτήση Βαρκελώνη- Λονδίνο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Διαδίκτυο και μηνύματα αγανάκτησης από τους χρήστες.

Το περιστατικό κατέγραψε ένας άλλος επιβάτης, ο Ντέιβιντ Λόρενς, πριν από την απογείωση του αεροπλάνου την περασμένη Παρασκευή και ανήρτησε το βίντεο στο Facebook. Έως σήμερα, στις 15.00 ώρα Ελλάδας, το είχαν δει 4,6 εκατομμύρια φορές.

Στα πλάνα διακρίνεται ένας λευκός άνδρας που κάθεται κοντά στο παράθυρο ενώ λογομαχεί έντονα με μια μαύρη γυναίκα η οποία κάθεται δίπλα του και αξιώνει να αλλάξουν θέση. Τουλάχιστον δύο φορές, ο άνδρας απευθύνεται σε εκείνη προσβάλλοντάς την και χρησιμοποιώντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Μια άλλη γυναίκα, που παρουσιάζεται από τον βρετανικό Τύπο ως η κόρη της ηλικιωμένης κυρίας, παρεμβαίνει, φωνάζοντας στον άνδρα να σταματήσει τις προσβολές. Μια αεροσυνοδός της Ryanair και ένας επιβάτης που κάθεται πίσω επιχειρούν μάταια να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Περίπου 17.000 σχόλια αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του Λόρενς με αφορμή το περιστατικό: η πλειονότητα τάσσεται κατά του άνδρα. Άλλοι χρήστες κατηγορούν την αεροπορική εταιρεία ότι δεν έδιωξε τον άνδρα από το αεροσκάφος.

Η Ryanair αντέδρασε την Κυριακή με ένα tweet, όπου επισήμανε ότι «έχει γνώση» του βίντεο και έχει «αναθέσει την υπόθεση στην αστυνομία του Έσεξ», την κομητεία του αεροδρομίου του Στάνστεντ, όπου κατευθυνόταν το αεροπλάνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€