Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τούρκοι αυτοδιοκητικοί ετοιμάζουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Επισκέφθηκαν χθες τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, στο γραφείο του στη Μυτιλήνη

Την πρόθεση τους για συμβολική, αλλά και ουσιαστική, συμπαράστασή στους φίλους Έλληνες που επλήγησαν από τη φωτιά στο Μάτι εξέφρασαν τα μέλη της τουρκικής «Ένωσης για την Ειρήνη στο Αιγαίο» που επισκέφθηκαν χθες τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, στο γραφείο του στη Μυτιλήνη. Η επταμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε από τον κ. Γαληνό να τους φέρει σε επαφή με την αυτοδιοίκηση της πληγείσας περιοχής, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι με τους οποίους μπορούν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αδραμυτίου (Καμίλ Σακά) Περγάμου (Μεχμέτ Γκιονέντς) και οι πρώην δήμαρχοι Δικελί (Οσμάν Οζγκιουβέν) Διδύμων (Μεχμέτ Σοϊσαλάν), Τσανκάγια (Μπουλέντ Τανίκ) καθώς και η πρώην βουλευτής Ζεινέπ Αλτιόκ, οι οποίοι βρίσκονται στη Λέσβο φιλοξενούμενοι από την κίνηση πολιτών Λέσβου «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Όπως έγινε γνωστό, τον Οκτώβριο μέλη της Τουρκικής «Ένωσης για την Ειρήνη στο Αιγαίο» θα επισκεφθούν το Μάτι, αλλά και την πληγείσα από τις περσινές πλημμύρες δυτική Αττική. Πρόθεσή τους είναι να συμβάλουν στην αναδημιουργία ενός μουσείου προσφυγικής μνήμης στην περιοχή, ενώ θα προτείνουν να διοργανώσουν μια μεγάλη καλοκαιρινή κατασκήνωση για παιδιά με τις οικογένειές τους σε τουριστική περιοχή στις μικρασιατικές ακτές. Επίσης, δηλώνουν ανοιχτοί σε κάθε άλλη πρόταση που θα τους γίνει.

Μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της «Ένωσης για την Ειρήνη στο Αιγαίο», πρώην δήμαρχος Τσάνκαγια, Μπουλέντ Τανίκ, σημείωσε ότι «σε περιόδους καταστροφής το να σου απλώσει ένας φίλος το χέρι του είναι από τα πιο σημαντικά βήματα, αυτό έκαναν οι φίλοι μας οι Έλληνες στον σεισμό στην Τουρκία. Αυτό κάναμε εμείς στο σεισμό της Αθήνας, αυτό συνεχίζουμε σήμερα με την καταστροφή από τη φωτιά στο Μάτι της Αττικής. Αυτό που θέλουμε είναι να συμβάλουμε στην εξάλειψη εχθρικών συναισθημάτων, γιατί η ειρήνη είναι ότι καλύτερο μπορούμε να εξασφαλίσουμε για τους λαούς μας».

Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ευχαρίστησε θερμά με δήλωση του στο ΑΠΕ ΜΠΕ τους δημάρχους για την εξαιρετικά σημαντική αυτή πρωτοβουλία και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν, υπογραμμίζοντας «την ιδιαίτερη αξία και τον θετικό αντίκτυπο τέτοιων ενεργειών στην θεμελίωση ουσιαστικών σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας». Ανέφερε, τέλος, ότι θα μεταβιβάσει στους δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν καθώς και στους αρμόδιους φορείς τα όσα του είπαν, κάνοντας τις ανάλογες επαφές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές