Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ryanair: Απεργία και ακύρωση 250 πτήσεων σε 5 χώρες - Τι ισχύει για Ελλάδα

Τι συστήνεται στους επιβάτες να κάνουν πριν την αναχώρησή τους

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη 24ωρη απεργία στην ιστορία της έρχεται σήμερα, Παρασκευή, η Ryanair. Οι πιλότοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες απεργούν, γεγονός που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν μία στις έξι πτήσεις στο απόγειο της τουριστικής περιόδου.

Μετά τους πιλότους στο Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και την Ολλανδία και οι Γερμανοί πιλότοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς τη Γερμανία, συνολικά 250.

Ωστόσο όπως διευκρινίζεται σε ρεπορτάζ της DW, απογειώσεις και προσγειώσεις από τα γερμανικά αεροδρόμια θα γίνουν από και προς χώρες, οι εργαζόμενοι των οποίων στην Rynair δεν απεργούν, άρα οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα από τη Γερμανία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν. Σε κάθε περίπτωση οι οι επιβάτες καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με την εταιρεία πριν από την αναχώρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Rynair είχε προσφύγει στην ολλανδική Δικαιοσύνη για την ακύρωση της σημερινής απεργίας στη χώρα. Ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε. 

Πηγές: naftemporiki.gr, Reuters, DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ