Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στους 131 οι νεκροί από τα 6,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι παραμένουν άστεγοι και ζουν σε πρόχειρα καταλύματα

Σε 131 ανέρχονται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί από τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ που έπληξε την Κυριακή το νησί Λομπόκ στη νότια Ινδονησία, τη στιγμή που περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι παραμένουν άστεγοι και ζουν σε πρόχειρα καταλύματα χωρίς τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα.

Ακόμη 236 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ δεκάδες χιλιάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές οι οποίες ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και βασικά προϊόντα.

Διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν στα ερείπια κτηρίων για τυχόν αγνοουμένους με τη βοήθεια εκσκαφέων, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Ορισμένα χωριά του νησιού όπου βρίσκεται το Λομπόκ, έκτασης 4.700 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, σύμφωνα με τον ινδονησιακό Ερυθρό Σταυρό.

Με τη βοήθεια της κυβέρνησης και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων οι τοπικές αρχές έχουν αρχίσει να οργανώνουν την παροχή βοήθειας στους πληγέντες, όμως οι ομάδες των διασωστών δεν μπορούν να φτάσουν σε κάποιες περιοχές εξαιτίας των ζημιών που έχουν σημειωθεί στους δρόμους στο βόρειο και το ανατολικό Λομπόκ, περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Εξάλλου ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση περίπου 4.600 αλλοδαπών τουριστών από τα τρία μικρά νησιά Γκίλι, στα ανοικτά του βορειοδυτικού Λομπόκ, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν τα νησιά με δικά τους μέσα, καταγγέλλοντας την έλλειψη συντονισμού και την απουσία πληροφόρησης μετά τον σεισμό.

Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ