Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ισπανία ετοιμάζεται να δεχθεί ακόμη ένα πλοίο με 87 μετανάστες

Διασώθηκαν στη θάλασσα την περασμένη Τετάρτη, στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Λιβύης

Το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ ProActiva Open Arms κατευθύνεται προς το λιμάνι Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία, για να αποβιβάσει 87 μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα την περασμένη Τετάρτη, στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Λιβύης.

Το Open Arms, αναζητούσε λιμάνι για να αποβιβάσει τους μετανάστες αυτούς, στην πλειονότητά τους Σουδανούς από την επαρχία Νταρφούρ, οι οποίοι έμειναν στη θάλασσα, πάνω σε ένα φουσκωτό, χωρίς πόσιμο νερό, για περίπου πενήντα ώρες.

Η Ιταλία αρνήθηκε να επιτρέψει την αποβίβαση των μεταναστών. Η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει απαγορεύσει στα πλοία των ΜΚΟ που διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο τον ελλιμενισμό τους στην επικράτειά της.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας υπό τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ ενέκρινε τον Ιούνιο την αποβίβαση στη Βαλένθια 630 μεταναστών που είχαν διασωθεί από το πλοίο Aquarius, που μισθώνουν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Μεσόγειος SOS (SOS Méditerranée) και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières). Η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν στο πλοίο την είσοδο στα λιμάνια τους.

Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι