Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΤΑΚΤΟ – Απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Βενεζουέλας (Video)

Καλά στην υγεία του ο Νικολάς Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είναι καλά στην υγεία του μετά από μια "επίθεση" που έγινε εναντίον του με drone με εκρηκτικές ύλες και πυροδοτήθηκε κοντά του σε μια στρατιωτική εκδήλωση στην οδό Μπολιβάρ στο Καράκας, καθώς ο Μαδούρο πραγματοποιούσε ομιλία, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες. Πρόσθεσε πως επτά στρατιώτες της εθνικής φρουράς τραυματίστηκαν.  

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου της Βενεζουέλας κατόρθωσαν να καταρρίψουν το drone, δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik. 

Ο Βενεζουελανός ηγέτης καθώς και η υπόλοιπη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της λατινοαμερικάνικης χώρας αισθάνονται καλά και δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση, δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής τράπεζας Μιγκέλ Πέρεζ Αμπάντ. 

"Αυτή είναι μια επίθεση με στόχο τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο" δήλωσε ο υπουργός Ροντρίγκεζ. 

Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν τον Μαδούρο να πραγματοποιεί μια ομιλία μπροστά σε 17.000 στρατιώτες στο Καράκας, καθώς σταμάτησε να μιλάει και κοίταξε ψηλά, ξαφνιασμένος, με τον ήχο της τηλεοπτικής μετάδοσης να σταματά. 

Τα πλάνα δείχονουν στρατιώτες να τρέχουν, έως ότου η τηλεοπτική μετάδοση διεκόπη. 

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας ανέφεραν ότι ο Μαδούρο απομακρύνθηκε από την περιοχή. 

Ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι που βρίσκονταν στο πόντιουμ μαζί με τον πρόεδρο της χώρας είναι καλά στην υγεία τους δήλωσε ο Αμπάντ. 

Ο Ροντρίγκες τόνισε ότι ο Μαδούρο θα απευθύνει σύντομα διάγγελμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ