Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρωσία: Αποφυλακίσθηκαν τα τέσσερα μέλη των Pussy Riot

Μετά από 16 ημέρες κράτησης σε φυλακή γιατί εισέβαλαν στο γήπεδο όταν παιζόταν ο τελικός του μουντιάλ

Μετά από 16 ημέρες κράτησης σε σωφρονιστικό κατάστημα της Μόσχας, τα τέσσερα μέλη της ακτιβιστικής φεμινιστικής ομάδας «Pussy Riot», αποφυλακίσθηκαν σήμερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δικηγόρο τους.

Τα τέσσερα άτομα, καταδικάστηκαν από Δικαστήριο της Μόσχας, επειδή στο 53ο λεπτό του τελικού του Μουντιάλ, εισήλθαν ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι», όπου διεξάγονταν η αναμέτρηση Γαλλία-Κροατία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα μέλη της εν λόγω ομάδας, κατάφεραν να περάσουν από τα συστήματα ασφαλείας και να φθάσουν κοντά στον αγωνιστικό χώρο -και τελικά να εισέλθουν σ΄ αυτόν- επειδή ήταν ντυμένα με στολές αστυνομικών κι έτσι πέρασαν απαρατήρητα.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, το Δικαστήριο της Μόσχας, επέβαλε στους Βερόνικα Νικούλτσινα, Ολγκα Παχτούσοβα, Πιοτρ Βερζίλοφ και Ολγκα Κουράτσεβα, απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα και στάδια για τρία χρόνια. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα τέσσερα άτομα, καταδικάσθηκαν για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων της συμπεριφοράς των θεατών» και τους επεβλήθη η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πιότρ Βερζίλοφ, είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας «MediaZona», που ασχολείται με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα με την συγκεκριμένη δράση, η ομάδα «Pussy Riot», ανήρτησε μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κύριο όλων το «Απελευθερώστε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη