Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιχορηγήσεις από την ΕΕ σε ΜΜΕ για δράσεις ενόψει Ευρωεκλογών

Για την προώθηση και πολλαπλασιασμό της καλύτερης κατανόησης της ταυτότητας και του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (DG COMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε τη δημοσίευση νέων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων που αφορούν τις επιχορηγήσεις για συγχρηματοδότηση επικοινωνιακών δράσεων, με στόχο την προώθηση και πολλαπλασιασμό της καλύτερης κατανόησης της ταυτότητας, του ρόλου και του πολιτικού χαρακτήρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν όψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του 2019, σε δύο τομείς:

1) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο ή/και ηλεκτρονικά μέσα)

2) Εκδηλώσεις

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο ή/και ηλεκτρονικά μέσα)

Για να έχουν δικαίωμα υποβολής προτάσεων συγχρηματοδότησης, οι αιτούντες θα πρέπει απαραιτήτως και προηγουμένως να υποβάλουν πρόταση για εταιρική σχέση έως τις 20 Αυγούστου 2018. Μόνο οι επιλεγμένοι συνεργάτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη χορήγηση επιδότησης βάσει της πρότασης του έργου τους. Προτείνεται όσοι υποβάλουν αίτηση για εταιρική σχέση, να προχωρήσουν ταυτόχρονα στην ετοιμασία και την υποβολή πρότασης συγχρηματοδότησης, την οποία θα μπορούν να υποβάλουν, έστω και αν δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση στο αίτημά τους για την εταιρική σχέση.

Τα έργα πρέπει να υποβάλλονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για επιχορηγήσεις στην κατηγορία των μέσων ενημέρωσης, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί την 1η Αυγούστου, με προθεσμία υποβολής προτάσεων την 1η Οκτωβρίου 2018.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν πρόταση έργου στα ακόλουθα πεδία εφαρμογής: τηλεόραση, ραδιόφωνο ή/και ηλεκτρονικά μέσα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα υποβολής πρότασης έργων πολυμέσων.

Το μέγιστο ποσοστό συγχρηματοδότησης των έργων είναι 60% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών της δράσης. Η διάρκεια των έργων θα είναι κατ' ανώτατο δέκα (10) μήνες μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Σεπτεμβρίου 2019.

Οι αιτήσεις για εταιρική σχέση και για επιχορήγηση προτάσεων θα πρέπει να υποβληθούν στα αγγλικά. Τα περισσότερα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ (βλ. λεπτομέρειες στις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων).

Οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων θα πρέπει να απευθύνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Όλα τα σχετικά έγγραφα διατίθενται στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.europarl.europa.eu/contracts-and-grants/en/20150201PVL00100/Grants

Η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ανακοίνωσε επίσης τη δημοσίευση πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για επιχορηγήσεις δράσεων και εκδηλώσεων εν όψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του 2019.  Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Ως "Εκδηλώσεις" νοούνται όλα τα είδη εκδηλώσεων μη κομματικού χαρακτήρα, online ή offline (κατά προτίμηση με ένα διαδικτυακό μέρος), όπως σεμινάρια, συνέδρια, συζητήσεις, φόρουμ συζητήσεων, με στόχο να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συμμετοχή των πολιτών στην ευρωπαϊκή δημοκρατική διαδικασία εν όψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών που θα διεξαχθούν από τις 23-26 Μάιου 2019.  Στην Ελλάδα οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται εταιρική σχέση για την υποβολή αιτήσεων για επιχορήγηση στην κατηγορία των εκδηλώσεων.

Το μέγιστο ποσοστό συγχρηματοδότησης των έργων είναι 80% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών της δράσης. Η διάρκεια των έργων θα είναι κατ' ανώτατο όριο δέκα (10) μήνες μεταξύ Νοεμβρίου 2018 και Αυγούστου 2019.

Οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων θα πρέπει να απευθύνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους