Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Burberry καταστρέφει προϊόντα αξίας 32 εκατομμυρίων ευρώ

Προκειμένου να μην υπάρχουν πολλά αποθέματα και πωληθούν μαζικά σε χαμηλές τιμές

Ρούχα και καλλυντικά συνολικής αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ κατέστρεψε τον τελευταίο χρόνο ο οίκος μόδας Burberry προκειμένου να μην υπάρχουν πολλά αποθέματα και πωληθούν μαζικά σε χαμηλές τιμές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Burberry παραδέχτηκε την καύση ωστόσο επισήμανε πως η διαδικασία έγινε με ειδικούς αποτεφρωτήρες προκείμενου να μην πληγεί το περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεσή της η εταιρεία έχει «προσεκτικές διαδικασίες για τη μείωση του ποσού των υπερβολικών αποθεμάτων», ειδικά της διάσημης καπαρντίνας της, καθώς δεν θέλει να ρίξει την τιμή του προϊόντος.

Εάν απαιτείται η «διάθεση» των προϊόντων αυτό θα γίνει «υπεύθυνα» δηλώσει η εταιρεία. Η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά τρόπους για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων της ή τη δημιουργία νέων προϊόντων. Έτσι, μεταξύ των καταστραφέντων αγαθών μόνο τα καλλυντικά προϊόντα ήταν 10,4 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με την Burberry, κάθε χρόνο κλεμμένα ή πλαστά ρούχα της επωνυμίας πωλούνται σε μειωμένες τιμές προκαλώντας στην εταιρεία μεγάλες απώλειες. Τον Μάιο, ο οίκος ανακοίνωσε ετήσιο πλεόνασμα δύο εκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2017/18 που έληξε τον Μάρτιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
«Είμαι και ηγέτης και για μπίρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τον Παπανώτα και τον Τσίπρα
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη
Αναμένονται και νέα εντάλματα για τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη