Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη φυλακή για 15 μέρες τέσσερα μέλη «Pussy Riot»

Για την εισβολή τους στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου όπου παιζόταν ο τελικός του μουντιάλ

Τέσσερα μέλη της ακτιβιστικής φεμινιστικής ομάδας «Pussy Riot», καταδικάστηκαν σε 15ήμερη φυλάκιση από Δικαστήριο της Μόσχας, επειδή στο 53ο λεπτό του τελικού του Μουντιάλ, εισήλθαν ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι», όπου γινόταν η αναμέτρηση Γαλλία-Κροατία.

Τα μέλη της εν λόγω ομάδας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατάφεραν να περάσουν από τα συστήματα ασφαλείας και να φθάσουν κοντά στον αγωνιστικό χώρο -και τελικά να εισέλθουν σ΄ αυτόν- επειδή ήταν ντυμένα με στολές αστυνομικών κι έτσι πέρασαν απαρατήρητα.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, το Δικαστήριο της Μόσχας, επέβαλε στους Βερόνικα Νικούλτσινα, Ολγκα Παχτούσοβα, Πιοτρ Βερζίλοφ και Ολγκα Κουράτσεβα, απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα και στάδια για τρία χρόνια. Το σκεπτικό της απόφασης, αναφέρει πως τα τέσσερα άτομα, καταδικάσθηκαν για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων της συμπεριφοράς των θεατών» και τους επεβλήθη η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πιότρ Βερζίλοφ, είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας «MediaZona», που ασχολείται με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα με την συγκεκριμένη δράση, η ομάδα «Pussy Riot», ανήρτησε μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κύριο όλων το «Απελευθερώστε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης