Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιταλία: Συνελήφθη ο νέος ταμίας της μαφίας

Συνολικά, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 19 άτομα, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας βρίσκεται ο νέος ταμίας της μαφίας Τζουζέπε Κορόνα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Ο Κορόνα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ιδιοκτήτης ενός καφέ μπαρ στο κέντρο του Παλέρμο της Σικελίας (το οποίο και έκλεισαν οι αρχές) και, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναδιοργάνωσης της μαφίας. Χρησιμοποιούσε, μάλιστα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «έστελνε μηνύματα και δημιουργούσε επαφές, ως νονός του εικοστού πρώτου αιώνα», τονίζει η εφημερίδα.

Στο καφέ τού Κορόνα είχε σταματήσει, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του 2017, και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο. Το συγκεκριμένο καφέ μπαρ, ονόματι Αουρόρα, είχε συνεργαστεί ως και για τον δήμο του Παλέρμο, πρωτεύουσας της Σικελίας.

Στο παρελθόν, ο Κορόνα εξέτισε 16 χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία, αλλά στη φάση αυτή είχε αναλάβει την αγορά εμπορικών επιχειρήσεων και ακριβών ακινήτων, εξ ονόματος δεκάδων Σικελών νονών.

Σύμφωνα με τη «La Repubblica», ο Κορόνα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «βασιλιάς των στοιχημάτων στον ιππόδρομο της Σικελίας», ο οποίος τώρα έχει κλείσει με απόφαση των δικαστικών. Συνολικά, στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας συνελήφθησαν δεκαεννέα άτομα, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι