Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Όλα τα παιδιά και ο προπονητής βγήκαν από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη (ΦΩΤΟ)

Αίσιο τέλος στην πολυήμερη περιπέτεια ...

Αίσιο τέλος είχε η πολυήμερη περιπέτεια που έζησαν σε πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη 12 παιδιά και ο προπονητής τους. Έπειτα από τιτάνια επιχείρηση διάσωσης, βγήκαν όλοι στο φως σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). 

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Protothema.gr περίπου στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος βγήκαν στο φως το 12ο εγκλωβισμένο παιδί και προπονητής. Στη 1 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, είχε βγει το 11ο παιδί από τη σπηλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο μικρότερος σε ηλικία, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungrueng και φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του. Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στο φως είχαν βγει το ένατο και το δέκατο παιδί.

Ολα τα παιδιά μεταφέρονται με φορείο προς τον χώρο για τις πρώτες βοήθειες που έχει στηθεί στην είσοδο της σπηλιάς. Από εκεί με ελικόπτερο μεταφέρονται στο νοσοκομείο της πόλης.

Το κλίμα στο κέντρο επιχειρήσεων είναι πανηγυρικό. Εθελοντές και δημοσιογράφοι κλαίνε και αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο. Την ώρα που περνούν τα ασθενοφόρα ο κόσμος χειροκροτάει και ζητωκραυγάζει.

Η τελευταία επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα. Στο σημείο βρίσκεται και ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος αποκάλυψε ότι στα παιδιά χορηγήθηκαν αγχολυτικά σκευάσματα για την επιχείρηση και δεν ναρκώθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός