Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταδικάσθηκε στην Τουρκία ο πατέρας του Ενές Καντέρ

Με την κατηγορία συμμετοχής σε «τρομοκρατική οργάνωση», όπως ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον Μεχμέτ Καντέρ, πατέρα του σέντερ των New York Knicks, Ενές Καντέρ με την κατηγορία συμμετοχής σε «τρομοκρατική οργάνωση», όπως ανέφεραν χθες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ο Μεχμέτ Καντέρ, που είχε φυλακιστεί ήδη πέντε ημέρες τον περασμένο χρόνο, ήρθε σε επαφή με 127 άτομα που έχουν δεσμούς με τον εξόριστο Ισλαμιστή κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, του οποίου το θρησκευτικό κίνημα έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική ομάδα από τον Τούρκο Πρόεδρο Τάγιϊπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει κατηγορήσει τον Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, κάτι που ο Γκιουλέν διέψευσε.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δήλωσε ότι οι εισαγγελείς επιδιώκουν ποινή πέντε έως και 10 ετών για τον Καντέρ, ο οποίος είναι πρώην καθηγητής.

Ο 26χρονος Ενές Καντέρ, ο οποίος έχει ασκήσει κριτική στον Ερντογάν, ζήτησε υποστήριξη στο Twitter και είπε ότι θα συνεχίσει να μάχεται το καθεστώς για την «καταστροφή της τουρκικής δημοκρατίας και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μάλιστα δήλωσε δημοσίως ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στοχεύσει τον πατέρα του, εξαιτίας των δικών του δηλώσεων που καταδικάζουν την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είναι γνωστό, το τουρκικό διαβατήριο ακυρώθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Μάιο του 2017.

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ελευθερία του Λόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δικαιοσύνη και δημοκρατία πάνω απ' όλα, εγώ θα υποστηρίζω αυτό που πιστεύω. Το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ να υπερασπίζομαι την φωνή αθώων ανθρώπων», είπε.

Πέρυσι, το Anadolou ανέφερε ότι οι Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν να φυλακιστεί ο Ενές Καντέρ για διάστημα έως και τεσσάρων ετών για προσβολή κατά του Ερντογάν.

Το ESPN ανέφερε ότι ο πατέρας του Καντέρ δεν είναι επί του παρόντος στην Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ