Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μ. Σεντένο: Έτοιμοι να λάβουμε τις αποφάσεις για την επόμενη ημέρα

Ο επικεφαλής του Eurogroup εξήρε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας

Την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος βοήθειας εξήρε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου, όταν και ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα της χώρας.

«Η Ελλάδα έχει βελτιώσει πολλές από τις διαρθρωτικές ανισορροπίες, οι οποίες την καθιστούσαν μια “ιδιαίτερη περίπτωση” στην Ευρωζώνη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το βήμα οικονομικού συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται στην Πορτογαλία.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μία διαφορετική χώρα» έσπευσε να προσθέσει, ενώ δήλωσε έτοιμος ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις που θα καθορίσουν τον τρόπο ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας.

«Η Ελλάδα έχει τις συνθήκες να πάρει στα δικά της χέρια τη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου» τόνισε, επιπλέον.

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι «πάντα μπορεί να υπολογίζει στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, εφόσον τηρεί το μονοπάτι της εγχώριας υπευθυνότητας».

Νωρίτερα, στο ελληνικό ζήτημα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να αποφασιστούν άμεσα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Επανέλαβε δε, ότι πέραν αυτών πρέπει να παρουσιαστεί συνολικά ένα σχέδιο για την επομένη της εξόδου από το πρόγραμμα, το οποίο θα είναι πειστικό για τις αγορές.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ