Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Νικόλ Φοντέν

Στην έναρξη της συνόδου του Μάη τιμήθηκε η μνήμη της πρώην Προέδρου του Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος Αντόνιο Ταγιάνι κήρυξε την έναρξη της συνόδου του Μάϊου στο Στρασβούργο, καλώντας το ΕΚ να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Νικόλ Φοντέν, πρώην Προέδρου του Κοινοβουλίου. Η Νικόλ Φοντέν εξελέγη για πρώτη φορά στο ΕΚ το 1984 και ήταν επιφανές μέλος του για 23 χρόνια. Είχε πολύ καλή γνώση της θεσμικής ζωής και εργάστηκε αμείλικτα για τη νομοθετική διαδικασία της συναπόφασης και την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Το Κοινοβούλιο οφείλει πολλά σε αυτήν», δήλωσε ο Πρόεδρος Ταγιάνι.

Είκοσι χρόνια μετά την εκλογή της, το σύνθημα «Ενωμένοι στην πολυμορφία» υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στο ΕΚ. Ο Πρόεδρος Ταγιάνι υπογράμμισε ότι η Φοντέν ήταν κοντά στους πολίτες και έπαιξε ενεργό ρόλο σε εκατοντάδες διασκέψεις.

«Εναπόκειται σε εμάς να συνεχίσουμε τη δουλειά της εξέχουσας συναδέλφου μας και να φέρουμε νέα πνοή στο ΕΚ», δήλωσε ο Πρόεδρος, ευχαριστώντας τη Νικόλ Φοντέν για το πάθος και το θάρρος που τη διέκριναν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ (ΕΛΚ, Γερμανία) εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους φίλους της, εξ ονόματος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, στην οποία ανήκε.

GDPR - ορόσημο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι τα προσωπικά δεδομένα πλέον προστατεύονται, και ιδίως τον ευρωβουλευτή Jan Philipp Albrecht, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του θέματος στο ΕΚ. «Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την εγγύηση της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και είναι μια κίνηση που ανταποκρίνεται στα παγκόσμια πρότυπα», δήλωσε ο Πρόεδρος Ταγιάνι.

Μια συζήτηση σχετικά με τον «Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης» θα προστεθεί το απόγευμα, ως το δεύτερο θέμα μετά την επίκαιρη συζήτηση, και θα ακολουθήσει σχετική ψηφοφορία την Πέμπτη.

Μια προφορική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την «Επέκταση του πεδίου εφαρμογής του κεφαλαίου I του κανονισμού "Βρυξέλλες ΙΙα" προκειμένου να περιλάβει τα σύμφωνα συμβίωσης» (χωρίς ψήφισμα) θα προστεθεί το απόγευμα ως τρίτο σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2024: Χωρίς Έλληνα διαιτητή η τελική φάση
Ανακοινώθηκε η λίστα των διαιτητών της UEFA για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος - Δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό όνομα
Euro 2024: Χωρίς Έλληνα διαιτητή η τελική φάση
Φρίκη στη Γάζα: Ομαδικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»
Υπήρξαν επίσης αναφορές για εντοπισμό πτωμάτων και στο Αλ Σίφα ύστερα από επιχείρηση των ειδικών ισραηλινών δυνάμεων
Φρίκη στη Γάζα: Ομαδικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»