Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα πρόκειται να συναντήσει αύριο το πρωί τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι

Όπως διέρρευσε από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα πρόκειται να συναντήσει αύριο το πρωί τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι για να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Ο Κοταρέλι, με θητεία και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές άχρηστων δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματτέο Ρέντσι.

Είναι πιθανόν, βέβαια, η κυβέρνηση αυτή να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, να διαχειριστεί μόνον τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να αποφασιστεί, τελικά, προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ansa μεταδίδει πως το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας μελετά το ενδεχόμενο να κινήσει την διαδικασία κατά του προέδρου Ματαρέλα για εσχάτη προδοσία. Αναμένεται η θέση του κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Λουίτζι Ντι Μάιο: «Πρέπει να μας πουν, λοιπόν, ότι ο εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι. Πρόκειται για ένα επίπεδο της θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι αν ξαναψηφίσουμε, πάρουμε το 80% και ξαναπροτείνουμε τον Σαβόνα, θα μας πουν και πάλι όχι».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2024: Χωρίς Έλληνα διαιτητή η τελική φάση
Ανακοινώθηκε η λίστα των διαιτητών της UEFA για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος - Δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό όνομα
Euro 2024: Χωρίς Έλληνα διαιτητή η τελική φάση
Φρίκη στη Γάζα: Ομαδικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»
Υπήρξαν επίσης αναφορές για εντοπισμό πτωμάτων και στο Αλ Σίφα ύστερα από επιχείρηση των ειδικών ισραηλινών δυνάμεων
Φρίκη στη Γάζα: Ομαδικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»