Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμός – μαμούθ 6,9 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, που ήρθη λίγες ώρες αργότερα

Σεισμός 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά των νότιων ακτών του νησιού της Νέας Βρετανίας, στην Παπούα Νέα Γουινέα, νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές από τον σεισμό, που έγινε σε σχετικά μικρό βάθος, κοντά στην ακτή, περίπου 162 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ραμπάουλ.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να πλήξουν τις ακτές της χώρας σεισμικά παλιρροϊκά κύματα σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Λίγες ώρες αργότερα, η προειδοποίηση για το τσουνάμι ήρθη.

Οι αρχές της Αυστραλίας διαβεβαίωσαν ότι δεν απειλούνταν οι ακτές της χώρας από τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού, που αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών.

Σημειώνεται ότι οι ισχυροί σεισμοί είναι πολύ συχνοί στην Παπούα Νέα Γουινέα, που βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί