Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάντσεστερ: Σε κρίσιμη κατάσταση 20 από τους τραυματίες

Ο 22χρονος δεν έδρασε μόνος του, εκτίμησε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Κέβιν Ραντ

Είκοσι από τους τραυματίες της επίθεσης στο Μάντσεστερ βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε στο Sky News τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας. Από την επίθεση στο Μάντσεστερ έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα, ενώ ακόμη 59 τραυματίστηκαν.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη. Όπως ανακοίνωσε χθες η βρετανική αστυνομία δράστης της βομβιστικής επίθεσης ήταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός με λιβυκή καταγωγή, ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά του στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα.

Μιλώντας στο BBC, η υπουργός Εσωτερικών Κέβιν Ραντ εκτίμησε ότι ο 22χρονος δεν έδρασε μόνος του, ενώ επιβεβαίωσε επίσης ότι ήταν γνωστός στις Αρχές «έως ενός σημείου».

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, η υπουργός είπε ότι «οι Αρχές γνωρίζουν πολλά πρόσωπα, αλλά δεν είναι δυνατόν να συλληφθούν όλοι». Παράλληλα, από το Παρίσι ο Γάλλος ομόλογός της, Ζεράρ Κολόμπ, είπε ότι ο Αμπέντι είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Συρία.

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Βρετανία

Παράλληλα, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία ανέβηκε από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στην πεντάβαθμη κλίμακα της χώρας, δήλωσε αργά το βράδυ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μια μέρα μετά την επίθεση.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ», τόνισε η Μέι με δήλωσή της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Όπως τόνισε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση μπορεί να είναι άμεση».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ