Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεκίνησε και πάλι η εκκένωση στο ανατολικό Χαλέπι

Όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία

Ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ, μετά από τριήμερες καθυστερήσεις, η εκκένωση του ανταρτοκρατούμενου θύλακα στο ανατολικό Χαλέπι, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία. «Οι εκκενώσεις περιοχών έχουν ξεκινήσει. Λεωφορεία και ασθενοφόρα φεύγουν τώρα από το ανατολικό Χαλέπι» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι οι πρώτοι κάτοικοι αναχώρησαν κατά τις 11 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και με εκπρόσωπο των ανταρτών, μια οχηματοπομπή με λεωφορεία που μεταφέρουν ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από το ανατολικό Χαλέπι έφτασε στην ανταρτοκρατούμενη πόλη αλ Ρασιντίν νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο Άχμαντ αλ Ντμπις, επικεφαλής μιας μονάδας γιατρών και εθελοντών που συντονίζει την απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε ότι «σχεδόν 20 λεωφορεία που μετέφεραν ανθρώπους από το Χαλέπι έφτασαν νωρίς σήμερα Δευτέρα» στην περιοχή αυτή δυτικά της μητρόπολης. «Υπάρχουν εδώ περίπου 1.200 με 1.300 άνθρωποι», πρόσθεσε.

Παράλληλα 500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια, τα οποία βρίσκονται στην επαρχία Ιντλίμπ και πολιορκούνται από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Παρατητήριο.

Η απομάκρυνση των τραυματιών και άλλων αμάχων από τα δύο αυτά χωριά έχει τεθεί ως προϋπόθεση για την απομάκρυνση όσων παραμένουν παγιδευμένοι στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πατέρας με τον ανήλικο γιο του καλλιεργούσαν κάνναβη σπίτι τους (VIDEO)
Τι βρέθηκε από την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι τους – Συνελήφθη ο ανήλικος, αναζητείται ο πατέρας του
Θεσσαλονίκη: Πατέρας με τον ανήλικο γιο του καλλιεργούσαν κάνναβη σπίτι τους (VIDEO)