Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αναστολή της επιχείρησης απομάκρυνσης αμάχων και τραυματιών από το Χαλέπι

Οι υπηρεσίες βοήθειας και τα οχήματα έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις

Η απομάκρυνση τραυματιών και αμάχων από θυλάκους του ανατολικού Χαλεπίου αναστάληκε σήμερα και οι υπηρεσίες βοήθειας και τα οχήματα έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις, δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (POY).

Η Ελίζαμπεθ Χοφ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Συρία, μιλώντας από το δυτικό Χαλέπι, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη: "Υποθέτω ότι το μήνυμα (να ανασταλεί η επιχείρηση) ήρθε από τους Ρώσους που επιτηρούν την περιοχή". Η εννιαμελής ομάδα της στο ανατολικό Χαλέπι δεν είχε καμία επαφή με τις συριακές αρχές στο κέντρο διέλευσης Ραμούσεχ.

Έως τις 7 π.μ. τοπική ώρα, 194 τραυματίες είχαν φθάσει σε οκτώ "υπερπλήρη" νοσοκομεία στο ελεγχόμενο από την κυβέρνηση δυτικό Χαλέπι, στην Ιντλίμπ και στην Τουρκία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΠΟΥ. Οι τραυματίες πολέμου φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στα μάτια, ενώ άλλοι λαμβάνουν ιατρική βοήθεια για χρόνιες νόσους όπως ο διαβήτης, δήλωσε η Χοφ.

Στο μεταξύ, μια στρατιωτική ειδησεογραφική υπηρεσία που διαχειρίζεται η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ ανέφερε πως η εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου ανεστάλη σήμερα εν μέρει επειδή δεν απομακρύνθηκαν τραυματίες από δύο σιιτικά χωριά που πολιορκούνται από τους αντάρτες στην Ιντλίμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους