Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σοκ: Δωδεκάχρονος σχεδίαζε επίθεση σε γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά

Είχε αφήσει σακούλα με αυτοσχέδιο «μηχανισμό» από εύφλεκτα υλικά και αιχμηρά γυάλινα αντικείμενα

Δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Focus μιλά για καθοδήγηση της τζιχαντιστικής ISIS στην υπόθεση ενός δωδεκάχρονου που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Λούντβιχσχάφεν (κεντροδυτικά).

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία είχε εντοπίσει κοντά στο δημαρχείο σακούλα με γυαλιά και εύφλεκτο υλικό, ο έφηβος παραδόθηκε στην εποπτεία κοινωνικών υπηρεσιών.

Το δημοσίευμα του περιοδικού την Παρασκευή επικαλείται πηγές κοντά στην έρευνα και υποστηρίζει πως ο 12χρονος, γεννημένος στη Γερμανία από ιρακινούς γονείς, είχε ριζοσπαστικοποιηθεί από «άγνωστο μέλος» της τζιχαντιστικής ISIS.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καρλσρούης.

Σύμφωνα με τα όσα έχει επίσημα ανακοινώσει η αστυνομία, ο 12χρονος γερμανοϊρακινός, είχε αφήσει στις 5 Δεκεμβρίου σε κάδο στην περιοχή του δημαρχείου σακούλα με αυτοσχέδιο «μηχανισμό» από εύφλεκτα υλικά και αιχμηρά γυάλινα αντικείμενα.

Η αστυνομία αναφέρει πως ο «μηχανισμός» ήταν μεν εύφλεκτος αλλά δεν μπορούσε να ανατιναχθεί. Το Focus υποστηρίζει πως στο δέμα βρίσκονταν και καρφιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα βήμα πριν από «μέγα» μπλακ άουτ το Πάσχα - Γιατί και πως απετράπη
Ο Α∆ΜΗΕ για να κρατήσει το σύστημα όρθιο και να αποτρέψει ένα γενικευμένο μπλακ άουτ, χρειάστηκε να θέσει εκτός για πρώτη φορά το σύνολο της...
Ένα βήμα πριν από «μέγα» μπλακ άουτ το Πάσχα - Γιατί και πως απετράπη