Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΑΟΚ: Μεγάλη νίκη κορυφής στο «Γ.Καραϊσκάκης» με γκάφα – Το γκολ! (VIDEO)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέσα στην έδρα του τον Ολυμπιακό

Μεγάλη νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής νικώντας στο φαληρικό στάδιο τον Ολυμπιακό με 1-0. Αν και οι γηπεδούχοι είχαν σωρεία καλών ευκαιριών για να πετύχουν ένα γκολ, οι Θεσσαλονικείς αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία που τους δόθηκε στο 49ο λεπτό και με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς έφυγαν νικητές από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο εφετινό πρωτάθλημα.

Με εξάλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε το ντέρμπι αφού η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα δεν επέτρεπε την έναρξη του αγώνα λόγω της μηδενικής ορατότητας. Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ δύναμη και πάθος, συνέπεια της σπουδαιότητας που έχει κάθε ντέρμπι μεταξύ των δυο αντιπάλων. Στο 2' στην πρώτη φάση του αγώνα, από κεφαλιά του Καμαρά σε φάουλ του Φορτούνη ο Πασχαλάκης έσωσε ενστικτωδώς την εστία του.

Στο 13' από κόρνερ Φορτούνη η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου έφυγε ψηλά άουτ, όπως το ίδιο έγινε και στην πρώτη τελική του ΠΑΟΚ, στο 16' σε σουτ του Βιεϊρίνια μετά από σέντρα του Πέλκα. Στο 18' καλή προσπάθεια και σουτ του Ποντένσε κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ από το 20λεπτο άρχισε ν' ανεβάζει την απόδοσή του και στο 25' σουτ του Πέλκα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη.

Στο 32' πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με το σουτ του Χασάν να αποκρούει ο Πασχαλάκης που και στο επόμενο λεπτό έδιωξε με γροθιές έναν κίνδυνο. Με ισορροπημένο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να έχει μια πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, χωρίς γκολ και με τις δυο ομάδες να επανέρχονται στην επανάληψη με ίδια μορφή και σχήματα.

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του επίθεση στην επανάληψη, στο 49' πήρε το διπλό «δώρο» που τον έβαλε μπροστά στο σκορ. Ο Βιεϊρίνια από πάσα του Μπίσεσβαρ έκανε πλάγιο σουτ, ο Γιαννιώτης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αυτή έφτασε στον Βούκοβιτς που αιφνιδιασμένος αντί απόκρουσης την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 0-1.

Το γκολ αυτό πείσμωσε τους γηπεδούχους που αποδύθηκαν σε μια μεγάλη προσπάθεια για την ισοφάριση και πίεσαν στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορούσαν να τελειώσουν καμιά από τις φάσεις που δημιούργησαν. Στο 62' μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη έφυγε άουτ πάνω από τα δοκάρια του Παασχαλάκη και με αυτούς τους ρυθμούς ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κρατά το υπέρ αυτού αποτέλεσμα.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο 64' όπου σουτ του Φορτούνη βρήκε το σώμα του Χασάν κι έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 73' έφτασαν σε διπλή ευκαιρία με τον Ποντένσε αλλά πάλι δεν ευστόχησαν. Στο 74' ο Μεριά έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν η κεφαλιά του πέρασε άουτ από ιδανική θέση. Στο 78' υπήρξε και πάλι προσωρινή διακοπή του αγώνα λόγω των καπνογόνων που θόλωσαν την  ατμόσφαιρα και περιόρισαν την ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Με την επανέναρξη του αγώνα ο Ολυμπιακός έχασε μια ακόμα σημαντική ευκαιρία με τους Μεριά και  Χασάν που δεν κατάφεραν να στείλουν από αέρος την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και ο ΠΑΟΚ να αμύνεται. Οι τελικές ήταν 15-0 στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα αφήνοντας στον Ολυμπιακό την πίκρα μιας ήττας που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Οι γηπεδούχοι αν και πίεσαν, αν και δημιούργησαν ήταν άστοχοι και άτυχοι στην τελική προσπάθεια και ηττήθηκαν μετά από ένα διπλό λάθος των Γιαννιώτη και Βούκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με αμυντική τακτική και με διπλή άμυνα ζώνης απέφυγε τα χειρότερα με συνέπεια να πανηγυρίσει μια τεράστια νίκη που τον χρίζει πλέον σαν ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος, και χωρίς βαθμολογική απώλεια στα ως τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος

Διαιτητής: Σαν Φενταγί (Ελβετία)

Κίτρινες: Χασάν - Κάνιας, Μάτος, Πασχαλάκης

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82' Γκιγιέρμε), Ελαμπντελαουϊ, Τσιμίκας, Μεριά, Βούκοβιτς, Χασάν, Χριστοδουλόπουλος (69' Γκερέρο), Φορτούνης (82' Φετφατζίδης), Ποντένσε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Πέλκας (57' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς, Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ).

Δείτε το γκολ του ΠΑΟΚ:

Περισσότερα σε λίγο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τεράστια ταλαιπωρία στον Περιφερειακό - Ουρές από ΙΧ για χιλιόμετρα
Πολύ αυξημένη κίνηση και ταλαιπωρία για άλλη μια μέρα – Πού έχει μεγάλη κίνηση και στο εσωτερικό της πόλης
Θεσσαλονίκη: Τεράστια ταλαιπωρία στον Περιφερειακό - Ουρές από ΙΧ για χιλιόμετρα
Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι του Πάσχα – Ποια είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνει
Παράλληλα «τρέχει» και το «Καλάθι των νονών» ενώ έως τις 4 Μαΐου θα είναι σε ισχύ και το «Καλάθι της Σαρακοστής»
Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι του Πάσχα – Ποια είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνει