Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Λουτσέσκου - Η απάντηση Κυριάκου

Τι ποινή προβλέπεται για τις δηλώσεις του Ρουμάνου

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Ραζβάν Λουτσέσκου άσκησε ο Αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για τον παραλληλισμό του ελληνικού πρωταθλήματος στα ρουμανικά μέσα με τη Γερμανία του Χίλτερ. Θυμίζουμε ότι ήταν η δεύτερη φορά που ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε αντίστοιχες δηλώσεις.

«Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Ραζβάν Λουτσέσκου, προπονητή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για πράξη (δηλώσεις σε ΜΜΕ) που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ. 1, 2 και 3α, 25 παρ.1 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Η ποινή που προβλέπεται είναι πρόστιμο από 20.000 έως 40.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής θα του επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Βάσει των όσων αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα στη Livesport η υπόθεση είναι τέτοια που δεν χρειάζεται κάποια άσκηση δίωξης από ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Στους κανονισμούς υπάρχει σχετικό άρθρο το οποίο κάνει αναφορά για δυσμενείς δηλώσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών Αρχών και Οργάνων.

Κυριάκος: «Γεγονότα που θυμίζουν Σικάγο στην ποτοαπαγόρευση»

Ο Κυριάκος Κυριάκος μετά την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον Ραζβάν Λουτσέσκου κατέγραψε μια σειρά γεγονότων που δεν συγκίνησαν κανέναν και πέρασαν απαρατήρητα. Αρνούμαι να αφήσω τον Ραζβάν μόνο του. Κάνω μια δική μου δήλωση:

- Η σφαίρα σε επιστολή στον πρόεδρο ομοσπονδίας...

- Η ανατίναξη μαγαζιών ποδοσφαιρικών παραγόντων...

- Η ακύρωση αγώνα για ρολό ταμειακής...

- Η ακύρωση γκολ-πρωταθλήματος 7’ λεπτά μετά από τη στιγμή που οι ίδιοι άνθρωποι το μέτρησαν...

- Το ατιμώρητο ψέμα για να μην ξαναξεκινήσει ένας ακόμη αγώνας που διακόπηκε για εισβολή παράγοντα μετά το παραπάνω...

- Η επιβολή ποινής σε δυο διαφορετικά πρωταθλήματα για το ίδιο αδίκημα...

- Η αγνόηση προκλητικών χειρονομιών και δηλώσεων όλων εκτός αν προέρχονται από τον ΠΑΟΚ...

Όλα τα παραπάνω, θυμίζουν λίγο Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης ή όχι;», έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μουδανιών – Σε ποια σημεία
Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν και σήμερα τις εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας
Θεσσαλονίκη: Έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μουδανιών – Σε ποια σημεία