18

OCT
2018

Εξετάζονται οι τεχνικές προσφορές που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενες εταιρείες

Στην τελική ευθεία η λειτουργία VAR στη Super League

25 Sep 201811.00
Μετά από προσπάθειες του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, οι διεθνείς συνομοσπονδίες του ποδοσφαίρου εξέτασαν το ενδεχόμενο να εισαχθεί το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα κατ΄ εξαίρεση. Στόχος είναι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στην τελική ευθεία της εφετινής Super League.

Η βούληση των διεθνών συνομοσπονδιών μεταφέρθηκε και στην ΕΠΟ η οποία είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει, να θεσμοθετήσει και να εγκαταστήσει το VAR. Τον Ιανουάριο του 2018, αναγνωρίζοντας ότι το κόστος για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι μεγάλο, αλλά και το γεγονός ότι το κέρδος από τη χρήση της υπηρεσίας θα είναι μεγαλύτερο, κατόπιν διαβούλευσης με την ΕΠΟ, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στο σχεδιασμό και στη δημοπράτηση του έργου -αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του υπουργού Ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά και συνεργασίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας - το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, απόφαση που ανακοινώθηκε επίσημα στις 18 Ιανουαρίου 2018.

Στις 29 Μαρτίου 2018, η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει δεκτή η χρήση του VAR και λίγες ημέρες αργότερα, μετά από συνεννόηση με τη FIFA και σχετικό σεμινάριο που διεξήχθη στη Αθήνα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι διεθνείς συνομοσπονδίες επιβεβαίωσαν την έγκριση τους για να χρησιμοποιηθεί το VAR στην ελληνική Super League, απαραίτητη προϋπόθεση για την εκκίνηση οποιασδήποτε διαγωνιστικής διαδικασίας.

Αμέσως μετά άρχισαν όλες οι διαδικασίες που ορίζονται από το νόμο, ο οποίος είναι ρητός, αυστηρός και έχει συγκεκριμένο πλαίσιο, όταν αφορά την υλοποίηση ενός δημοσίου έργου, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η εγκατάσταση του VAR. Ο φορέας που ανέλαβε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και τη σύνταξη της σχετικής προκήρυξης είναι το ΕΔΕΤ.

Στο διάστημα αυτό έγινε η προβλεπόμενη από το νόμο δημόσια διαβούλευση, προκηρύχθηκε διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν 2 υποψήφιοι. Αυτή την περίοδο εξετάζονται οι τεχνικές προσφορές που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών, ο προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και η υπογραφή της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις, τότε τον προσεχή Ιανουάριο η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πειραματικά, ενώ στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στην τελική ευθεία της εφετινής Super League.ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Έξω ο Πέλκας 7-10 μέρες με θλάση, χάνει Άρη και Βίντι

Αθλητικά17 Oct 201820.06

Ίσως και Παναθηναϊκό με τραυματισμό στο ισχίο


Στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Αθλητικά17 Oct 201818.40

Στηρίζουν το έργο ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων 

Αίτημα για να αλλάξει μέρα το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Αθλητικά17 Oct 201815.40

Λόγω των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου 

Η Μπαρτσελόνα διώχνει Ριβάλντο και Ροναλντίνιο λόγω του Μπολσονάρου

Αθλητικά17 Oct 201814.10

'Εντονη δυσαρέσκειας για την υποστήριξη των δύο Βραζιλιάνων στον ακροδεξιό υποψήφιο για την προεδρία της Βραζιλίας

Άρης – ΠΑΟΚ: Επί ποδός η ΕΛΑΣ για το ντέρμπι - Τι ζήτησε ο εισαγγελέας

Αθλητικά17 Oct 201812.58

Έκανε μνεία στην πρόσφατη αναμέτρηση στην Τούμπα


Πρεμιέρα για τον Άρη σήμερα στο FIBA Europe Cup

Αθλητικά17 Oct 201812.00

Αντιμετωπίζει τη φινλανδική Κατάγια Μπάσκετ στις 19:00

ΠΑΕ Άρης: «Υποχρέωσή μας να προστατέψουμε το «σπίτι» μας»

Αθλητικά16 Oct 201820.24

Πολλές απουσίες για τον Άρη στην προπόνηση


Πρίγιοβιτς: Ένα ματς όπως όλα τα υπόλοιπα την Κυριακή

Αθλητικά16 Oct 201819.33

Μιλάει για όλους και για όλα ο Σέρβος επιθετικός


Συνάντηση Αρη-ΠΑΟΚ με εισαγγελέα εν όψει του ντέρμπι

Αθλητικά16 Oct 201818.00

Με πρωτοβουλία του προϊσταμένου εισαγγελίας πρωτοδικών

ΜασούτηςMollersMediterranean Cosmos
© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία