Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Πότε θα γίνουν τα δύο ματς – Οι ημερομηνίες

Η Μπενφίκα θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Champions League

Μετά την πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ μέσα στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ Μόσχας, ο Δικέφαλος θα βρει ένα τρίτο εμπόδιο στο δρόμο του προς τους ομίλους του Champions League. Αυτό το εμπόδιο είναι η Μπενφίκα.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Λισαβόνα την ερχόμενη Τρίτη, 21 Αυγούστου και ο επαναληπτικός οκτώ μέρες μετά, δηλαδή στις 29 Αυγούστου στην Τούμπα.

Η Μπενφίκα πέρασε αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στην Τουρκία από την Φενερμπαχτσέ και σε συνδυασμό με το 1-0 στη Λισαβόνα, πήρε την πρόκριση. Οι Πορτογάλοι, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια τους (δέχθηκε κάρτα στο 53`) άνοιξαν το σκορ στο 26` με τον Φερνάντες, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του α` μέρους με τον Ποτούκ.

Λουτσέσκου: «Προκριθήκαμε δίκαια»

Με εμφανή ικανοποίηση, χαρακτηρίζοντας «δίκαια» την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League, τοποθετήθηκε στις δηλώσεις του, μετά το αποψινό (14/8) παιχνίδι του ΠΑΟΚ, στη Μόσχα, με τη Σπαρτάκ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου. «Είναι τεράστια η πρόκρισή μας. Είπα χθες ότι ήρθαμε να κερδίσουμε, είχαμε ευκαιρίες απόψε, δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ, ήταν φυσιολογικό στα τελευταία 15 λεπτά, από το άγχος και την πίεση, να οπισθοχωρήσουμε. Εστιάζω στην ενέργεια που είχαμε, δεχτήκαμε πίεση στο τέλος, ήταν επόμενο», ανέφερε, αρχικά, ο προπονητής των «ασπρόμαυρων».

Ερωτηθείς για την αντικατάσταση στο ματς των Βιεϊρίνια, Πέλκα, απάντησε λέγοντας: «Ο Αντρέ αντικαταστάθηκε, γιατί το ζήτησε. Είχε σε εκείνο το σημείο κράμπες. Δεν έχει κάτι σοβαρό, θα είναι μαζί μας, λογικά, από την πρώτη προπόνηση που θα κάνουμε επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη. Ο Πέλκας έτρεξε πολύ, στήριξε την ομάδα, έγινε αλλαγή, γιατί έχασε τη φρεσκάδα του. Γι' έβαλα τον Σάκχοφ, ο οποίος, μπορεί να κρατήσει την μπάλα, είναι έξυπνος παίκτης. Στο τέλος, όταν έκανε τις μεγάλες μπαλιές η Σπαρτάκ, μας ήταν πολύ χρήσιμος».

Κατέληξε ο Ρουμάνος επισημαίνοντας: «Είμαστε δυνατή ομάδα, με αποφασιστικότητα. Είναι σημαντικό ότι έχουμε μια εβδομάδα προετοιμασίας για τη συνέχεια. Οπου πάμε, πάμε για να κερδίσουμε. Θα αγκαλιάσω τη γυναίκα μου αύριο και μετά θα σκεφτώ την Μπενφίκα. Δεν επιτρέψαμε στην αντίπαλό μας να κάνει ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε απόψε. Προκριθήκαμε δίκαια. Ο μπαμπάς μου (σ.σ. Μιρτσέα Λουτσέσκου που ήταν στο γήπεδο), μου είπε ότι ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι τη ζωής του το αποψινό, σε επίπεδο συναισθήματος. Χάρηκα που ήταν εδώ, έχουμε ισχυρό δεσμό, είμαι ένας πολύ χαρούμενος γιος».

Βιεϊρίνια: «Όνειρό μας οι όμιλοι, δε φοβόμαστε κανέναν»

Στον τελικό στόχο του ΠΑΟΚ, την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, εστίασε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, μετά την αποψινή εξασφάλιση παρουσίας του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ της διοργάνωσης, με το ισόπαλο αποτέλεσμα στη Μόσχα. Ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων», αφού ευχαρίστησε το ιατρικό τιμ της ομάδας που τον βοήθησε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του που «δεν ήταν εύκολος», όπως είπε, τόνισε: «Θέλουμε να φτάσουμε στους ομίλους του Champions League. Κάναμε απόψε ακόμη ένα βήμα, θέλουμε να πανηγυρίσουμε τώρα και να δουλέψουμε για τα επόμενα ματς . Προσπάθησα να παίξω 90 λεπτά, ο τραυματισμός μου δεν ήταν απλός, τα παιδιά στο ιατρικό επιτελείο, οι φυσιοθεραπευτές, με βοήθησαν πολύ. Είμαστε οικογένεια, δε θέλω να πέσει όλο πάνω μου, το ότι επόμενος αντίπαλός μας είναι η Μπενφίκα. Δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο, δε θα είναι εύκολη η προσπάθεια στα πλει οφ. Είναι όνειρό μας να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League». Κατέληξε ο Βιεϊρίνια, λέγοντας: «Η αποβολή στο αποψινό παιχνίδι άλλαξε τον τρόπο που έπαιξε η Σπαρτάκ. Είχαμε ευκαιρίες, δε σκοράραμε, αλλά το σημαντικότερο είναι η πρόκριση και είμαστε χαρούμενοι για αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ