Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΠΙΚΟΣ Τσιτσιπάς - Kέρδισε και το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης! (VIDEO)

Συγκλονιστικός ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε στον ημιτελικό με επική ανατροπή

Συγκλονιστικός και πάλι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ένα 24ωρο μετά τη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Έλληνας τενίστας νίκησε και το Νο-3 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά Rogers Cup που φιλοξενείται στο Τορόντο. 

Ο Τσιτσιπάς, Νο-27 στον κόσμο, έχασε το πρώτο σετ με 6/3, βρέθηκε πίσω στο δεύτερο με 5/2, όμως στο υπόλοιπο ματς έδειξε χαρακτήρα μεγάλου παίκτη, ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση. Κατέκτησε το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ με 13/11, ενώ κυριάρχησε και στο τρίτο σετ με 6/4. Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο 32χρονος Νοτιοαφρικανός Κέβιν Άντερσον (Νο-6 στον κόσμο), ο οποίος νωρίτερα σήμερα επικράτησε 6/2 6/2 του Βούλγαρου Ντιμιτρόφ.

Για τον Τσιτσιπά, ο οποίος με τη νίκη επί του Ζβέρεφ θα βρεθεί στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα, αυτή ήταν η τέταρτη νίκη επί αντιπάλων που βρίσκονται υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη στο συγκεκριμένο τουρνουά, με σπουδαιότερη αυτή επί του του Νόβακ Τζόκοβιτς των 13 τίτλων σε Γκραν Σλαμ με 6/3, 6/7(5), 6/3. 

Διπλό tweet για τον Στέφανο Τσιτσιπά ανήρτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος παρακολουθούσε την προσπάθεια του Έλληνα τενίστα για να φτάσει στη νίκη επί του Γερμανού Ζβέρεφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ