Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταγγελία της Σπαρτάκ στην UEFA – H επίσημη αντίδραση ΠΑΟΚ

Για «μανούρα» μεταξύ οπαδών του Δικεφάλου και Ρώσο δημοσιογράφο

Ενα περιστατικό που συνέβη πριν την έναρξη του αγώνα της Τούμπας το βράδυ (8/8) μεταξύ ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ, με πρωταγωνιστές, σύμφωνα με καταγγελία της ρωσικής ομάδας, απεσταλμένο Ρώσο δημοσιογράφο και οπαδούς του ΠΑΟΚ, δυναμιτίζει τις σχέσεις των δυο ομάδων και πλέον τίθεται υπό έρευνα. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ρώσων αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ, υπήρξαν καταγγελίες από Ρώσους δημοσιογράφους, που ήταν διαπιστευμένοι για να καλύψουν το συγκεκριμένο ματς.

Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι πριν από την έναρξη του αγώνα, αρκετοί από αυτούς δέχθηκαν επίθεση, από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και συνέβη σε μια ζώνη όπου μόνο τα άτομα με διαπίστευση είχαν το δικαίωμα να είναι εκεί.

Στην παρούσα κατάσταση η Σπαρτάκ, σκέφτηκε ότι η παραμονή στη Θεσσαλονίκη για τους εκπροσώπους των ρωσικών ΜΜΕ δεν είναι ασφαλής, και τους έδωσε μια θέση στην πτήση τσάρτερ της αποστολής που επέστρεψε στη Μόσχα.

Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές και οι σχετικοί φορείς της UEFA θα δώσουν μια αντικειμενική νομική εκτίμηση για το περιστατικό».

«Θα ζητηθεί παρέμβαση της UEFA»

Κλιμακώνεται το θέμα της καταγγελίας της Σπαρτάκ Μόσχας για προπηλακισμό και επίθεση σε βάρος Ρώσων δημοσιογράφων πριν την έναρξη του αγώνα της Θεσσαλονίκης. Ο εκτελών χρέη προέδρου στην ομοσπονδία της χώρας, Αλεξάντερ Αλάγεφ, δήλωσε πως θα ζητηθεί έρευνα από την UEFA.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η ομοσπονδία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις καταγγελίες για επίθεση και ασεβή συμπεριφορά σε δημοσιογράφους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος του ματς η ελληνική ομάδα όφειλε να εγγυηθεί για την ασφάλεια των Ρώσων δημοσιογράφων. Η ομοσπονδία θα ερευνήσει ό,τι συνέβη και θα ζητήσει από την UEFA στο εγγύς μέλλον να κάνει μια λεπτομερή έρευνα, προκειμένου όλοι οι παραβάτες να τιμωρηθούν».

Επίσημη αντίδραση ΠΑΟΚ

Για ψευδείς και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές καταγγελίες περί προπηλακισμού Ρώσου δημοσιογράφου χθες στην Τούμπα, κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ, που όμως, σύμφωνα και με δήλωση του μεγαλομετόχου του Ιβάν Σαββίδη, θα προχωρήσει σε έρευνα για το θέμα που δημιουργεί η σχετική καταγγελία. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε επιστολή αύριο το πρωί προς την UEFA, ενώ για το θέμα ρωτήθηκε και ο Ιβάν Σαββίδης από ρωσικά ΜΜΕ, τονίζοντας πως δεν πιστεύει στην ύπαρξη τέτοιου περιστατικού, όμως θα κάνει έρευνα.

Η σχετική δήλωσή του είναι: «Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες είμαι συνεχώς σε ένα αεροπλάνο και μόλις πριν μια ώρα προσγειώθηκα ξανά. Μου έστειλαν μια ενημέρωση για μια ένταση, αλλά δεν το πιστεύω και δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά σας υπόσχομαι πως θα το ερευνήσω. Για αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οπαδοί του ΠΑΟΚ θα επιτίθονταν σε δημοσιογράφους. Προφανώς θα υπήρξε κάποια πρόκληση. Οι Έλληνες στη βόρεια Ελλάδα αγαπάνε τους Ρώσους περισσότερο και από ό,τι τους αγαπάνε οι ίδιοι οι Ρώσοι».

Στο μεταξύ από χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την λήξη του αγώνα της Τούμπας, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, Ηλίας Γεροντίδης, ξεκίνησε έρευνα για το καταγγελθέν περιστατικό χωρίς να γίνει γνωστό και το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής. Μάρτυρες που παρίσταντο εκείνη την στιγμή στην είσοδο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, αναφέρουν πως υπήρξε ένας διαξιφισμός οπαδών του ΠΑΟΚ με Ρώσους δημοσιογράφους, χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία του περιστατικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ